Mados sekimas – stebėjimas, kas vyksta – nuo pramonės iki kelionių ar madų, žinojimas, kas bus madinga kitais metais, kas puikuosis parduotuvių lentynose. Kadangi užtrunka pagaminti, tai, kas madinga, parduotuvėse išvysite tik po kokių metų. Taigi, kas madinga 2014 –aisiais?

Spalvos

Tikriausiai pastebėjote vėl grįžtančias į madą ryškias spalvas – rožinė, oranžinė šmėžuoja prieš akis. Tačiau, kad ir kokios patrauklios šios spalvos bebūtų, dar mažai kas išdrįsta jomis dažyti sienas. Šios spalvos dar bus madingos dar keletą mėnesių, vėliau jas išstums geltona.

Norint kiek neutralizuoti šių spalvų ryškumą, reikėtų jas derinti su natūraliomis gamtos spalvomis.

Geltona lyderiauja 2014-ųjų madingų spalvų paletėje. Ši spalva gali būti kiek apgaulinga. Ryški geltona gali akinti, per šviesi tarsi išnyksta. Ją tiktų derinti su pilka, rusva, smėlio, žiūrėti, kas labiausiai tinka konkrečiai erdvei.
Žalsvai mėlyna vis dar populiari spalva. Ją galima derinti su daugeliu kitų spalvų. Paryškinkite ją kartu naudodami ne mažiau populiarią žydrą.
Raudona, kiek prislopinta, tamsesnė, derinama su vidutinio ryškumo mėlyna ir irisų spalva norint sukurti amerikietišką stilių.
Chaki spalva – natūrali spalva, ji derinama su konjako, juoda, ruda, pilkšvai žalia, vandens žydra. Chaki spalva turi nuostabią savybę būti dominuojančia, net jei ji derinama su ryškesne spalva.

Raštai

Pastaruosius trejus metus tarp audinių ir baldų raštų dominavo geometriniai raštai. 2014-aisiais juos po truputį keis švelnesnės linijos, kampuotas linijas išstums gėlių motyvai. Pagyvinkite buto interjerą įsigydami gėlėtų pagalvėlių, galima kartu derinti geometrinius ir gėlėtus raštus.
Kad gėlių raštai nevargintų, kombinuokite juos, derinkite prie balto ar kokios nors neutralios spalvos pagrindo. Pavyzdžiui, gražiai atrodys balta sofa su gėlėtomis pagalvėlėmis arba gėlėtu kilimu.


Medžiagos

Dizaineriai itin kreipia dėmesį į tai, ką galime pajusti liesdami, medžiagos turi ne tik gražiai atrodyti, bet ir būti malonios liesti.2014 metų interjere vyraus natūralios medžiagos, kaip medis, minkšti kombinuoti audinių deriniai, nelygios tekstūros plytelės.

Vyriškas interjeras

Interjero naujovės atspindi ir tai, kas vyksta visuomenėje. Kadangi vyrai vis daugiau laiko praleidžia namuose, jie labiau domisi ir jų dekoravimu. Nors jiems labiau rūpi patogumas nei grožis, gražiai įrengti namai vis labiau vertinami. Vyriškas dekoravimo stilius pasižymi tvirtumu, energija, sodriomis spalvomis. Toks stilius tinka ir moterims.

Asmenybė

Buto ar namo interjeras, aksesuarai gali daug papasakoti apie tuos, kurie čia gyvena. Aksesuarai turi atspindėti asmenybę, mėgstamą stilių – ar tai būtų eklektika, ar tradicinis stilius. Gražiausi ir originaliausi tie namai, kuriuose dekoras skatina pareikšti savo nuomonę. Išmeskite kelionių suvenyrus ir išdėliokite tai, ką norite parodyti tiems, kas lankysis jūsų namuose.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)