Varėnos krašto geografinė padėtis, miškai, pievos, upės ir ežerai suteikia galimybes plėtoti tradicinius vietinius amatus, gaminti sveiką ir skanų maistą, vystyti turizmo paslaugas. Mes, dzūkai, kuriame modernią infrastruktūrą norėdami ne tik kokybiškai gyventi, bet ir savarankiškai dirbti.

Renginys „Man gera gyventi kaime“ – tai Varėnos dzūkų atsakas į dabartines tendencijas ne tik kaime, bet ir visoje Lietuvoje. Mes tikime, kad svetingai atkelti vartai, kaimyniški santykiai ir kitoniškumo toleravimas yra mūsų patrauklumo dalis.

Renginio programa: Atkelkime svetingo kiemo vartus – nuo 12 iki 18 val. Atvirų vartų, durų ir širdžių diena.

Apvalaus stalo diskusija „Man gera gyventi kaime?!“ –nuo 11 iki 13val.

Dargužių amatų centre Daugiau informacijos Projektas „Lėta sodyba“ – šiaudinis ar medinis namas? Bitės, o gal uogos? Nuo 12 iki 18 val.

Praktinių darbų ir diskusijų erdvė prieš Amatų centrą. Tautinio paveldo amatų šou​ – nuo 12 iki 18 val. Amatų centre. Daugiau informacijos Jaunimo „Skrajojantis baras“​ – maitinimas ir kultūrinė programa nuo 12 iki 19 val. priešais Amatų centrą.

Daugiau informacijos Organizatorius – VšĮ Dargužių amatų centras

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)