Ištyrinėkite savo jausmus dėl sekso.
Daugelis moterų dėl visuomenės įtakos tiki, kad seksas reiškia, kad jas to momento emocijos nušluos nuo žemės arba, kad jos gali glamonėtis ir tuomet nuspręsti, ar pasakyti “taip”, ar “ne” tolimesniam veiksmui. Tokio mąstymo problema iš kyla todėl, kad tai kitam asmeniui suteikia labai daug kontrolės.

Nustatykite seksualinius limitus. Tai jūsų kūnas ir niekas kitas negali priversti jūsų daryti tai, ko pati nenorite. Jei nenorite, kad kas nors jus liestų ar bučiuotų, galite drąsiai pasakyti, pavyzdžiui: “Patrauk savo rankas nuo manęs”, “Neliesk manęs” arba “Jei tu negerbsi mano norų, aš tuojau pat išeisiu.” Seksualinio veiksmo sustabdymas nereiškia, kad su jumis kažkas blogai arba kad jūs nesate “tikra” moteris.

Nuspręskite iš anksto, ar norėsite mylėtis. Kuo anksčiau jūs aiškiai ir griežtai nustatysite savo seksualinius ketinimus, tuo lengviau bus jūsų partneriui išgirsti ir priimti jūsų sprendimą.

Nesiųskite neaiškių signalų; būkite suprantama. Sakykite “taip” tuomet, kai norite tai pasakyti ir sakykite “ne”, kai būtent tai ir turite galvoje. (Gebėjimas kalbėti aiškiai ir nedvejojant išugdomas pratimų pagalba.)

Būkite budri dėl kitų nesąmoningų savo siunčiamų signalų. Vyrai jūsų elgesį gali interpretuoti priešingai jūsų ketinimams. Dažnai moterys ir vyrai siunčia stiprius nežodinius signalus, reiškiančius nusiteikimą seksui, ir netyčinius signalus, kurie gali prieštarauti žodžiams ir taip prisideda prie seksualinio užpuolimo. Suvokite signalus, kuriuos siunčiate savo laikysenos, drabužių, balso intonacijos, gestų ir akių kontakto pagalba.

Būkite valinga ir tvirta. Nesijaudinkite dėl to, kad galite pasirodyti “nemandagi”. Dažnai vyrai pasyvumą interpretuoja kaip leidimą; jie gali ignoruoti arba neteisingai suprasti “malonų” ar “mandagų” elgesį. Pasakykite kažką panašaus į “Sustok. Man tai nepatinka,” arba “Tavo elgesys neskatina atvirų santykių tarp mūsų.” Jei moteris ignoruoja jai nepatinkantį seksualinį elgesį, vyras tai gali suprasti kaip tylų leidimą jam tęsti. Vyrai nemoka skaityti minčių.

Pasimatymo metu būkite nepriklausoma ir supratinga. Nebūkite visiškai pasyvi. Turėkite savo nuomonę dėl to, kur eisite. Pagalvokite apie susitikimui tinkamą vietą (nebūtinai jūsų arba jo namuose) ir, jei įmanoma, susimokėkite už save arba pasiūlykite užsiėmimą, kuriam nereikia pinigų.

Nevenkite padaryti kažko vien tam, kad išvengtumėte scenos ar nemalonumų. Moterys visuomenės ugdomos būti mandagiomis. Mėgindamos būti malonios, jos užpuolimo atveju gali vengti šaukti, rėkti ar mėginti pabėgti. Netapkite prievartos auka vien todėl, kad buvote per daug mandagi, kad pabėgtumėte iš pavojingos situacijos. Jei jaudinatės dėl to, kad galite užgauti jo jausmus, atminkite, kad jis ignoruoja jūsiškius. Žinokite, kaip stereotipai apie moteris gali paveikti jūsų elgesį. Priimdama įsitikinimą, kad “moterys neturėtų per daug reikštis” arba, kad “pyktis yra nemoteriškas” tampate žymiai labiau pažeidžiama.

Žinokite apie specifines situacijas, kuriose jūs nesijaučiate atsipalaidavusi ir rūpestinga. Nenoras pripažinti situaciją kaip potencialiai pavojingą ir nenoras pasirodyti per daug jautria, dažnai sulaiko moteris nuo atsisakymo dėl savo pačios saugumo. Pavyzdžiui, venkite eiti ar per ilgai užsibūti vakarėliuose, kur vyrų žymiai daugiau nei moterų. Nebijokite išeiti anksti vien dėl to, kad tai gali pasirodyti nemandagu. Situacijos, kur yra nedaug moterų, greitai gali tapti nekontroliuojamos.

Jei situacija tampa nebekontroliuojama, garsiai protestuokite, išeikite, ieškokite pagalbos. Nelaukite, kad kas nors kitas imtųsi jus gelbėti ar kad situacijas pasitaisytų. Jei jaučiatės nepatogiai, greitai išeikite.

Pasitikėkite savo intuicija. Jei jaučiatės, lyg būtumėte spaudžiama, greičiausiai taip ir yra. Jūs privalote reaguoti. Jei situacija tampa netinkama arba jūs pradedate nervintis dėl savo pasimatymo draugo elgesio, tuojau pat surenkite “akistatą” arba pasitraukite iš šios situacijos kaip galima greičiau.

Žinokite, kad alkoholis ir narkotikai dažnai susiję su išprievartavimu per pasimatymus. Jie stato į pavojų jūsų (ir jūsų pasimatymo partnerio) gebėjimą priimti atsakingus sprendimus. Jei geriate alkoholį, gerkite atsakingai. Būkite pajėgi pati grįžti namo ir nepasitikėkite kitais, kad jie jumis “pasirūpintų”.

Venkite pasiduoti tokiems žodžiams kaip “Tu tai padarytum, jei iš tikrųjų mane mylėtum.” Jei jis jus myli, jis gerbs jūsų jausmus ir palauks, kol būsite pasirengusi.

Jei nesate tikra ir nepasitikite savo naujuoju pažįstamu, susitikite draugijoje arba eikite į dvigubą pasimatymą. Jei tai neįmanoma, susitikite su juo viešoje vietoje ir turėkite galimybę pati grįžti namo.

Vykite savo automobiliu arba turėkite pinigų taksi. Bent jau pirmuosius keletą pasimatymų. Tai įtvirtins jūsų nepriklausomumą ir tokiu būdu atrodysite mažiau pažeidžiamas taikinys.

Venkite izoliuotų vietų, kur būsite pažeidžiamoje padėtyje. Tai ypač svarbu santykių pradžioje. Išsiugdykite įprotį eiti ten, kur yra daugiau žmonių, kur jaučiatės patogiai ir saugiai. Tai suteiks jums galimybę geriau pažinti savo naująjį draugą ir nuspręsti, ar norite ir toliau su juo susitikinėti.

Būkite atsargi, kai kviečiatės ką nors pas save į namus arba jis kviečia jus pas save. Tai yra dažniausios vietos, kur įvykdomi išprievartavimai per pasimatymus.

Ištirkite savo požiūrį į pinigus ir galią. Jei jis moka už maistą ir gėrimus pasimatymo metu, ar tai daro įtaką jūsų gebėjimui pasakyti “ne”? Jei taip, tuomet mokėkite už save ar pasiūlykite užsiėmimą, kuriam nereikalingi pinigai.

Apsvarstykite visus "už" ir "prieš" susitikinėjimą su žymiai vyresniu vyru. Nors jie gali būti rafinuoti ir turėti pakankamai pinigų smagiems pasilinksminimams, jie taip pat gali būti labiau seksualiai patyrę ir todėl greičiau tikėtis sekso.

Susitikinėkite su žmonėmis, kurių vertybės atitinka jūsiškes. Jei jūs susitikinėjate su žmonėmis, kurie yra laisvesnių seksualinių pažiūrų nei jūs, jie gali pamanyti, kad jūsų vertybės yra tokios pačios kaip ir jų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją