Tad nenuostabu, kad kaip tik per šį žydėjimą jau dešimtą kartą rengiamas dvaro festivalis. Šeštadienį (gegužės 9 d.) galėsite pasidairyti po tulpių pievas, pasiklausyti parke grojančių orkestrų, apžiūrėti restauruotų senovinių gramofonų, patefonų, klinkstonų, grafonolų, aristonų, muzikinių dėžučių, restauruotos senovinės technikos ekspozicijos.

Dvaro parko takais važinės senovinės karietos - įsėdus į jas dar labiau bus galima įsijausti į kažkada čia tvyrojusią atmosferą. Dvaras turbūt labiausiai atgyja būtent šiuo metu, kai prasiskleidžia jo pasididžiavimas - nuostabūs tulpynai. Beje, parkas gražus ne vien jais, bet ir talentingo skulptoriaus Kazimiero Uliansko darbais.

Skulptorių kadaise čia pasikvietė dvaro savininkai Baženskiai, kuriems rūpėjo ir dvarą, ir parką išpuošti meno kūriniais. K.Ulianskis čia pastatė poeto Adomo Mickevičiaus, LDK kunigaikščio Vytauto paminklus, Liūtų skulptūras, Marijos statulą.

Pasidairius po Burbiškio dvaro parką, tą pačią dieną dar galite pamatyti Šiaulių Šv. Petro ir Povilo katedrą, Saulės laikrodį, paminklą Saulės mūšiui atminti, apžiūrėti Ch.Frenkelių rūmuose esančią Lietuvos dvarų istorijai skirtą ekspoziciją bei garsųjį šalia Šiaulių esantį Kryžių kalną. Šiuo metu čia jau pastatyta apie 60 tūkst. kryžių, atvežtų ne tik iš įvairių Lietuvos vietų, bet ir iš kitų šalių.