Agentūros „Kelionių akademija“ atstovas Kazimieras Jarmalis pasakoja, ką reikėtų žinoti barzdočiams, susiruošusiems į Aziją.

Japonijos mieste nėra vietos barzdočiams

Ne vien turistiniais tikslais į Isesaki miestą vykstantys barzdylos turėtų suklusti. 2010-aisiais čia buvo išleistas įstatymas, draudžiantis valstybės tarnautojams į darbą eiti nenusiskutusiems. Galbūt dėl to, jog šių kraštų vyrams nebūdingas didelis kūno plaukuotumas, vešli barzda japonams vis dar nekelia pasitikėjimo – nemėgstantys skustis gali būti palaikyti nelabai rūpestingais ar neturinčiais pakankamai pinigų skustuvui.

Kai kurie japonai teigia, jog barzda vietiniams gali asocijuotis ne tik su nevalymu, bet ir didžiausia Japonijos kriminaline grupuote Jakudza. Beje, su mafija kartais siejamos ir tatuiruotės – yra įmonių, vis dar nenorinčių įdarbinti kūno piešiniais pasidabinusių žmonių.

Vikingo barzda tikrai atkreips vietinių merginų dėmesį, deja, negalime garantuoti, jog jis bus teigiamas. Nieko nuostabaus – norėdamos išlaikyti tobulą odą čia veidus nuo kaktos iki smakro skuta net moterys!

Į Kiniją su barzda – norintiems ramybės

Po Kiniją keliaujantiems barzdočiams derėtų aplenkti Sindziango miestą. Padidėjus teroristinių išpuolių skaičiui, čia 2014-aisiais buvo išleistas įstatymas, viešajame transporte draudžiantis ne tik musulmonų aprangos detales, bet ir ilgas barzdas. Net jei neatrodote kaip šių kraštų gyventojas, geriau nerizikuokite – susidūrimas su policija ir piniginės baudos niekada nebuvo maloniausias kelionių palydovas.

Tiesa, atokesnėse Kinijos gyvenvietėse barzda gali praversti. Ten, kur baltaodžiai keliautojai laikomi tikra retenybe, šių vietovių gyventojams nebūdingi veidą dengiantys plaukai gali išgąsdinti įkyrius išmaldos prašytojus. Jei prie ilgos barzdos priderinsite suplyšusius džinsus ir rūstų žvilgsnį, išvengsite erzinančių prašymų nusifotografuoti.

Nors nesiūlome visam gyvenimui atsisakyti skustuvo, Barzdoto lapkričio akcija neturėtų tapti kliūtimi egzotiškoms kelionėms. Tad jei negąsdina didesnis dėmesys, savo barzdos nederėtų gėdytis net ir tolimosiose Azijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją