Štai keli patarimai, kaip tai padaryti ir vietų, kuriose verta apsilankyti, rekomendacijos.

1. Atsisėskite ir... nepamirškite savo įrankių. Norite papietauti mažiau nei už 10 svarų? Turėsite atsisakyti kai kurių malonumų. Valgymas parke ant suoliuko arba paimtas maistas išsinešti – vienas iš būdų, kaip sutaupyti. Nepamirškite pasirūpinti plastikiniais įrankiais ir drėgnomis servetėlėmis.

2. Keiskite valgymo laiko įpročius. Maistas brangus vakare, tad apverskite savo valgymo strategiją: pasirūpinkite sočiais ir puikiais pusryčiais, kiek pigesniais pietumis, o vakare, valgydami mieste, rinkitės lengvus užkandžius, kas bus naudinga ir jūsų sveikatai, ir piniginei.

3. Būkite gudrūs ir disciplinuoti. Restoranai siūlo neįtikėtinus pasiūlymus ir akcijas, tikėdamiesi, kad tuomet negailėsite pinigų gėrimams. Atsispirkite tokiems pasiūlymams – savo mėgstamo gėrimo nusipirksite artimiausioje parduotuvėje.

4. Venkite turistų mėgstamų vietų. Kainos tokiose maitinimo įstaigose yra didesnės, nei įprastos. Supraskite, kad jos skirtos turistams, o ne jums. Eikite į mažesnes, jaunų savininkų, dar besiplečiančias vietas, kurios siūlo ne tik geras kainas, bet ir maisto įvairovę.

10 nebrangių ir puikių vietų pavalgyti Didžiojoje Britanijoje:

„The Troll‘s Pantry“ (Brighton). Itin stropiai ir skaniai pagaminti burgeriai.

„The Green Cafe“ (Ludlow). Kruopščiai gaminami britiški/itališki patiekalai.

„Edna's Kitchen“ (Bristol). Nedidelis parko kioskelis su vidurio rytų virtuvės patiekalais.

„Fish Shed“ (Exeter). Puikūs profesionaliai paruošti patiekalai.

„Books For Cook“ (Notting Hill). Kad išvengtumėte eilių, geriau atvykite anksčiau ir mėgaukitės.

„Oli's Thai“ (Oxford). Užsukite per pietus ir atraskite Azijos virtuvę.

„4023“ (Birmingham). Tai išskirtinai prieinama vieta miesto centre.

„Baba Ganoush“ (Kendal). Kruopštus ir puikus maistas.

„Kayal“ (Leamington Spa). Pietų Indijos patiekalai.

„Santa Maria“ (Ealing, west London). Pakeis jūsų įsivaizdavimą, kokia turi būti pica.