34 metų F. Aston šį iššūkį užbaigė per 59 dienas, tempdama dvejas, 85 kg sveriančias roges su maistu, kęsdama 30 laipsnių šaltį, blogas oro sąlygas ir turėdama tik 46 degtukus viryklei užsidegti, kurie jai liko netikėtai sugedus žiebtuvėliui.

Tačiau britė teigė, kad sunkiausia buvo įveikti psichologinius sunkumus.

„Aš tokia pavargusi, - prasitarė laikraščiui „The Guardian“. - Fiziškai buvo sunku, bet psichologiškai buvo dar sunkiau. Būti vienam atrodo paprasta, bet kada paskutinį kartą ėjote visą dieną nesutikdami nė vieno žmogaus?

Aš ėjau tris savaites, nematydama nė vieno žmogaus ir jusdama neįtikėtiną vienatvę. Sunkiausia būdavo rytais ir kai išlįsdavo mano demonai.

Galvodavau, kad nebegaliu to padaryti, kad man reikia iš čia ištrūkti. Taip jausdavausi kiekvieną rytą. Kartais man pavykdavo tai įveikti, pagalvojus apie teigiamus dalykus, kartais gerai išsiverkdavau. Kitais kartais iš karto prabudusi įsijungdavau muziką“.

Keliautoja įveikė 1744 kilometrus pasikliaudama tik savo ištverme.

F. Aston anksčiau dirbo Antarktidoje orų eksperte ir užsiėmė moksliniais tyrinėjimais.

Keliautoja teigė labiausiai išsigandusi dėl savo sveikatos, kai sugedo jos žiebtuvėlis, palikdamas moterį tik su keliasdešimčia degtukų.

„Staiga suvokiau, kas būtų, jei negalėčiau užsidegti savo viryklės, negalėčiau išsitirpinti sniego, kad turėčiau vandens, ir kad sugedęs žiebtuvėlis yra labai rimta problema. Per kelionę patyriau gana daug streso. Kiekvieną dieną dirsčiojau į savo mantą ir galvodavau, kas dar galėtų sugesti ir ką galiu padaryti, kad nuo to apsisaugočiau?“

AP, APF nuotraukos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją