„Gyvenant įtemptu ritmu, daug dirbant, nepertraukiamai rūpinantis artimaisiais, neišvengimai tenka susidurti su įvairiais negalavimais. Tačiau svarbu žinoti, kad ne visuomet reikia griebtis vaistų – kartais gali užtekti gero masažo specialisto. Dažnai žmonės masažą laiko tik atsipalaidavimo priemone, pamiršdami jo gydomąsias galias,“ – pastebi spa, masažų ir grožio paslaugų el. parduotuvės „Pasiutus Lapė“ komercijos projektų vadovė Skaistė Tebelškienė.

Tam pritaria ir masažo salono „Nidos kopos“ savininkas, masažuotojas Medartas Dabašauskas. Jo teigimu, mūsų organizmas sukurtas taip, kad viskas jame susiję priežastiniais ryšiais, o net ir iš pažiūros paprasti negalavimai dažnai yra pavojaus signalas, raginantis pažvelgti į gilesnes jų priežastis.

Pateikiame keturis pavyzdžius, kuomet tinkamas, profesionalo atliekamas masažas gali tapti geriausiu vaistu.

Nusilpusi imuninė sistema. Šis negalavimas kiekvienam sukelia skirtingas problemas. Vienas nuolatos peršąla, kitam vis skauda gerklę, trečią kamuoja sloga. Norint sustiprinti imunitetą, būtina atrasti priežastį, dėl kurios ligos kartojasi. Masažas yra vienas iš metodų, galintis sustiprinti imuninę sistemą. Jo metu skatinama sveika kraujotaka, stimuliuojama užkrūčio liauka, kuri gamina ląsteles, atsakingas už organizmo imunitetą.

Nugaros skausmas. Nugaros skausmas paprastai atsiranda dėl pažeidimo, spaudžiančio nervinę galūnėlę, arba dėl spazmuojančio raumens. Masažas priplukdo į pažeistą vietą daugiau kraujo. Tokiu būdu užsistovėjusios medžiagos pašalinamos. Raumuo atsipalaiduoja, jo niekas nebespaudžia ir skausmas dingsta. Pasireiškus nugaros skausmams, svarbu atrasti ir priežastis, dėl kurių raumuo susispazmavo. Tai gali būti tiek trumpalaikė problema, tiek ir gilesnių sveikatos sutrikimų pasekmė.

Peršalimas. Peršalus masažas padeda kvėpavimo takams išsiplėsti ir juos šiek tiek apvalo. Jeigu žmogus turi temperatūros, masažą daryti nerekomenduotina, bet perėjus į atsikosėjimo fazę kraujotakos stimuliacija paspartina organizmo valymosi procesą ir padeda greičiau pasveikti.

Galvos skausmas. Žmogaus, kuriam skauda galvą, pečių juosta ir kaklas būna nuolatos įsitempę. Galvos skausmas paprastai kyla dėl spazmo kakle ir šioje vietoje užspaustos kraujotakos. Dėl to smegenys nepakankamai aprūpinamos krauju. Masažas padeda atlaisvinti kaklą, pašalinti susikaupusią įtampą ir tuo pačiu erzinantį galvos skausmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją