Piene daug įvairių vitaminų ir mikroelementų, be to jis – puiki kosmetinė priemonė. Iš pieno namuose galima pasigaminti įvairių kaukių, įvyniojimų ir netgi šveitiklių, rašo volshebnaya-eda.ru.

Jauninanti pieno ir varškės kaukė

Vienodomis proporcijomis sumaišykite skysto medaus, varškės, pieno ir aliejaus. Kaukę užtepkite ant veido, aplink akis netepkite. Po 10–12 min. kaukę nuplaukite, veidą švelniai apšlakstykite drungnu vandeniu.

Po šios kaukės epidermis pasidaro minkštesnis, išsilygina smulkios raukšlelės. Kad palaikytumėte rezultatą, patartina daryti kursą – dėti pieno ir varškės kaukę du mėnesius du kartus per dieną. Kaukė netinka medui alergiškiems žmonėms. Arba galima daryti šią kaukę be medaus.

Jogurtinis kremas rankoms

Rankoms ir kojoms, kaip ir veidui, reikia priežiūros, tad kartais reikia jas palepinti specialiais kremais.

Sumaišykite 4 šaukštelius natūralaus jogurto, 10 g citrinos sulčių ir šaukštelį pieno. Šią masę įtrinkite į rankas ir pėdas, palaikę nuplaukite – oda bus minkšta, švelni. Kremą patartina naudoti kartą per savaitę.

Maitinamieji įvyniojimai krūtinei

Iškirptės sritį irgi vertėtų palepinti pieno procedūra. Įvyniojimai pastangrina ir pašvelnina odą.

Į du šaukštus grietinės įpilkite truputį pieno, šaukštelį alijošiaus sulčių ir lašelį skysto medaus. Užtepkite ant iškirptės srities, apsivyniokite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu. Procedūrą atlikite 4–5 kartus per mėnesį.

Pieno vonia

Ši vonia ne tik atpalaiduos kūną, bet ir pamaitins odą natūraliomis medžiagomis. Juk daugelis gražuolių gulėdavo pieno vonioje, kad išsaugoti grožį ir žavesį.

Į maždaug 37 laipsnių temperatūros vonią įberkite keturis šaukštelius jūros arba akmens druskos, paskui įpilkite stiklinę pieno. Pagulėkite vonioje 20–30 min. Po tokios vonios oda bus švelni kaip vaiko. Pakaks pagulėti tokioje vonioje kartą ar du kartus per savaitę.

Veido šveitiklis

Tris šaukštelius pieno sumaišykite su tokiu pačiu kiekiu medaus ir maltais avižiniais dribsniais. Masė turi būti tirštos košės konsistencijos. Šveitiklį lėtais masažuojamais judesiais įmasažuokite į veidą. Pašalinsite negyvas ląsteles, palygės mimikos raukšlelės, paspartės regeneracijos procesai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją