Renkamės kompaniją

Arklys - bendraujantis padaras, jam patinka būti dėmesio centre, todėl naujametinę naktį pamirškite ramius naminius pasisėdėjimus ir arba eikite į svečius (arba pačią triukšmingiausią jūsų miesto gatvę, naktinį klubą, teminį vakarėlį), arba kvieskitės pas save kuo daugiau liaudies.

Vis dėlto, jei rengiatės sutikti Naujuosius draugų rate, prisiminkite, jog šalia turi būti tik tie, kuriuos išties galite vadinti bendraminčiais. Nereikia būti su žmonėmis, su kuriais jūsų nuomonės išsiskiria - šventė paprasčiausiai virs audringu santykių aiškinimusi, ir pati stebuklingiausia naktis bus sugadinta.

Beje, tas pat galioja ir kalbant apie giminaičius. Jei įtariate, jog kažkuris jų išprovokuos kivirčą, perkelkite susitikimą su šiuo individu sausio pradžiai. Esmė ta, kad per pačius Naujuosius primygtinai rekomenduojama vengti ne tik konfliktų, bet net ir pačios mažiausios jų užuominos. Priešingu atveju jūs visus ateinančius metus tik ir ginčysitės su tais žmonėmis: Arklys - pikta menantis padaras.

Puošiame eglutę

Eglutę šiemet geriau statyti dirbtinę, juk ateinančių metų stichija - Medis, ir žudyti jį - vadinasi, užsitraukti nemalonumus. Jei vis dėlto pripratote prie tikros eglutės kvapo, įsigykite šakų arba pasidarykite naujametinį vainiką ar ikebaną.

Puošdami eglutę ir būstą, pirmenybę teikite žaliems, mėlyniems atspalviams, taip pat natūralioms, gyvoms gamtos dovanoms. Į gražų popierių susukite obuolius, morkas, mandarinus, riešutus ir pakabinkite ant eglutės. Naujametinę naktį tokie „žaisliukai“ pasitarnaus ir kaip papildomos dovanėlės svečiams, ir kaip prizai už pergalę konkursuose.

Nepamirškite ir cukraus, juk jį taip mėgsta arkliai. Įsigykite gabalinio cukraus, įvairiaspalvės folijos ir arba įvyniokite cukrų po gabalėlį, arba iš kelių kubelių sukurkite eglutę, gėles, piramidę.

Šiemet tinka ir originalios, neįprastos eglutės. Galite papuošti fikusą, kaktusą, pinigų medį arba sukurti eglutę iš po ranka pasitaikiusių medžiagų. Kuo daugiau širdies įdėsite į savo kūrinį, tuo geriau.

Renkamės drabužius

Arklys mėgsta madą, jam patinka traukti aplinkinių dėmesį nepakartojamais apdarais, taigi pasirūpinkite tuo, kad jūsų apranga būtų nestandartinė. Mažą juodą suknelę (griežtą dalykinį kostiumą, baltą palaidinę su tamsiu sijonu) palikite kitoms progoms ir pasipuoškite ekstravagantiškai bei drąsiai.

Geriausias pasirinkimas - ryškiai mėlyni, žali drabužiai. Galima pažaisti audinių tekstūra ir įsigyti suknelę (kostiumą), primenančius medžio žievę ar žydintį krūmą. Tinka ir šviesiai žalsvi audiniai su gėlėmis. Galite naudoti gėles ir aprangoje, ir aksesuarams, tarkime, plaukų puošmenoms.

Arklys - demokratiškas padaras, todėl jis su malonumu dėvi bižuteriją ir nebrangius mineralus. Svarbiausia, kad papuošalai būtų originalūs. Puikiai tiks koljė iš biserio su natūraliais pusbrangiais akmenimis, plastikinės apyrankės ir žiedai, stambūs arba ilgi auskarai iš metalo, medžio, odos.

Gaminame maistą

Negaminkite arklienos ir susilaikykite nuo lauro lapų naudojimo, rinkitės augaliniu pagrindu pagamintus patiekalus, nepamirškite tyro vandens. Atskiroje didelėje lėkštėje sukurkite kompoziciją iš žalumynų, ryškių obuolių, morkų ir cukraus gabalėlių, o į mažą indelį įpilkite avižų.

Nepagailėkite laiko stalui ir šventiniams papuošalams papuošti. Kaip dekoras puikiai tiks gėlių motyvai ir medžio šakelių stilizacija. Centriniu elementu gali tapti bonsai, žema vazelė su spygliuočių šakele arba medinis arkliukas. Staltiesę geriausia padengti žalią arba mėlyną, o jei jūs turite baltą, įsigykite skirtingų spalvų servetėlių arba spalvotų indų.

Organizuojame pramogas

Arklys - veiklus padaras, taigi sotus sėdėjimas priešais televizorių - ne jam. Po Naujųjų sutikimo galite keliauti į artimiausią parką, arba, jei leidžia oras, pasivolioti sniege, pačiuožinėti nuo kalnelių, pažaisti sniego gniūžtėmis. Namie taip pat galima suorganizuoti aktyvius žaidimus ir konkursus.

Ruošiame dovanas

Kadangi Arklys dievina keliones, puiki dovana itin artimiems žmonėms bus kelialapis į kokią nors ekskursiją ar poilsio namus, ar bet kas, kas tik susiję su kelionėmis.

Draugams paruoškite ką nors tokio, kas siejasi su persikėlimais ir aktyviu poilsiu. Pavyzdžiui, pirštinės išmaniajam telefonui, kompasas dėžutėje, kailinės ausinės, pagalvėlė mašinai ar lėktuvui.

Kolegoms galima padovanoti juokingų suvenyrų su ateinančių metų simbolika, arba šiaip ką nors linksmo. Pavyzdžiui, neįprasto dizaino kompiuterių peles, šviečiančias taures ar pan.

Jei draugiškai bendraujate su kaimynais, nepalikite ir jų be dėmesio. Vis dėlto brangių dovanų jiems geriau neteikti - jos įpareigoja.

Tiesiog padovanokite saldainių ir Arklio figūrėlę - medinę, keraminę ar pliušinę. Galima padovanoti ir virtuvinių reikmenų (pirštinių, rankšluosčių, prijuosčių) su ateinančių metų šeimininko atvaizdu.

Be to, nepatingėkite kiekvienam apdovanojamam parašyti asmeninį juokingą pasveikinimą, atsižvelgdami į jo būdą ir ryškiausius bruožus. Sukurkite ketureilį ar tiesiog prozinį tekstą, svarbiausia - kad jaustųsi jūsų individualumas ir būtų aišku, jog rašėte būtent tam žmogui.

Arklys turi puikų humoro jausmą, taigi kuo linksmiau sutiksite Naujuosius, tuo sėkmingiau juos praleisite. Pirkite arba pasidarykite arklio kaukes, nepamirškite naujametinę naktį kuo dažniau minti „kanopomis“, o laikrodžiui mušant dvylika sužvenkite kaip arklys - tiesiogine to žodžio prasme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)