Kalbant apie sveiką gyvenseną ir atsakingą požiūrį į vartojimą, galima pasimokyti iš senųjų lietuvių tradicijų.

Nuo požiūrio į brangias dovanas iki eglutės dekoracijų – mūsų kaimo senoliai buvo pati tikriausia „žalioji“ karta. Todėl svarbu pasirūpinti, kad šių metų Kūčios ir Kalėdos demonstruotų senąsias vertybes ir prasmingas tradicijas.

Šalin prekybos centruose pirktas mišraines ir kučiukus! Visa tai galime pasigaminti patys, pridėdami žiupsnelį meilės – pardavėjų nepasveriamo produkto.

Kulinarijos paveldo fondo sertifikuotas restoranų tinklas „Bernelių užeiga“ sutiko atverti savo virtuvės užkulisius ir pademonstruoti tradicinių Kūčių patiekalų įvairovę. Šios virtuvės virėjos negali įvardinti, kiek gramų miltų ar stiklinių vandens reikia įmaišyti vienam ar kitam receptui. Nes jos gamina pasikliaudamos jausmais ir skoniu – pamėginkite ir jus.

Vieną pagrindinių Kūčių tradicinių patiekalų pristato virėja Ona Mačiukienė. Moters teigimu, grybų ausytės privalo būti vienoje iš dvylikos lėkščių ant Kūčių stalo.