Vyras pasidalijo ir nuotraukomis, kaip atrodė parke žydėję reti augalai bei tai, kaip vėliau atrodė ta pati vieta, kai augalų jau nebebuvo rasta.

„Pamačiau, kad vienas iš akcijos dalyvių pasidalijo vaizdo įrašu, kaip tvarkomas parkas. Suvažiavo žmonės ir su trimeriais pjovė žolę. Toje vietoje augo mažosios gegužraibės, kiti reti augalai. Jų dabar nebėra. Už tokių augalų naikinimą taikoma administracinė atsakomybė. Dendrologinis parkas nėra savas kiemas kai pjauna kas ką nori. Yra laikas, kada galima tai daryti, yra institucijos, kurios tai prižiūri, reikia dokumentuoti. Turėjo kreiptis kažkur. Nežinau, ar tų retų augalų neliko būtent po šitos akcijos, bet faktas užfiksuotas, kreiptasi į Aplinkos apsaugos departamentą“, – pasakojo jis.

Už šio parko priežiūrą atsako Valstybinių miškų urėdijos Radviliškio regioninis padalinys. Jo vadovas Gintaras Nemunis aiškino, kad apie akciją buvo žinoma.

Kaltenio dendrologinis parkas Mindaugo nuotr.

„Tvarkymą organizavo Pajieslio rajono bendruomenė. Iniciatyvi bendruomenė, kuri mums padeda. Derino su mūsų padaliniu. Ten buvo pjaunami krūmokšniai, šienavimas teritorijoje kasmet po 2-3 kartus vyksta mūsų pačių pastangomis. Jeigu tie reti augalai yra pažymėti Saugomų rūšių informacinėje sistemoje (SRIS), jie pasiėmę ryšio priemones turėjo patikrinti. Nesu linkęs netikėti girininkijos darbuotojais, manau viskas buvo įvertinta“, – sakė jis.

Feisbuke Pajieslio rajono bendruomenė pasidalijo nuotraukomis iš akcijos ir įrašu apie ją.

Bendruomenės atstovė informavo, kad akcijos metu darbai vyko ne kur panorėjus, o kur leido talkoje taip pat dalyvavęs parko prižiūrėtojas ir trys girininkijos atstovai.

Daugiau istorijų apie galimus aplinkosauginius nusižengimus skaitykite „Svetimos gėdos“ polapyje ČIA. Ten taip pat galite pranešti apie pačių pastebėtus atvejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją