Žaizdomis nusėtas šunelis su gangrenuojančia koja klaidžiojo po rajoną, kol galiausiai jį rado savanorė Asta. Šuo „Lesės“ savanorių buvo nugabentas į veterinarijos kliniką, jam buvo pašalinta gangrenuojanti koja ir dabar jis gyvena prieglaudoje. Jam bus ieškomi šeimininkai.

Žurnalistė Daiva Sakalė GRYNAS.lt papasakojo apie šią istoriją

„Šuo buvo labai žiauriai nukankintas. Šiuo metu šuneliui yra viskas gerai, jis sveiksta po amputacijos, puikiai laksto su trimis kojomis, bando vėl pasitikėti žmonėmis ir juos džiuginti. Bet jam rasti namus bus labai sunku, nes tai – šuo su trimis kojomis, o prieglaudose daug ir sveikų gyvūnų“, - pasakojo D. Sakalė.

Šuo jau atsigavo

Įvyko tikras stebuklas, nes nukankintas šunelis jau sveiksta ir visai nebijo žmonių draugijos bei neprarado pasitikėjimo. Šią istoriją socialiniame tinkle „Facebook“ aprašė šunelį suradusi savanorė Asta.

„Pirmiausia net nesitikėjau, kad šuo mane atsimins, juk mes bendravom su juo vos keletą kartų. Bet vos tik aš priėjau prie jo narvo jis ir tūpėsi ir sukosi ratu ir kai įkišau ranką pro grotas, puolė man ją laižyti. Net susigraudinau“, - rašė gyvūnų mylėtoja.

Moteriai pasirodė, kad tai buvo visai kitas šuo: „Laimingas, liežuvis iki žemės kabo, lekia pirmyn taip, kad aš vos spėjau kojas dėlioti. Ir bėgdamas vis atsisukdavo pasižiūrėti, ar mes einam kartu. Po to mums reikėjo užkopti į ganėtinai statų kalną. Aš suabejojau ar Šansas (toks šunelio vardas - red. past.) užlips, o jis neužlipo. Jis užbėgo į tą kalną iš paskos užsitempdamas ir mane. Man atrodė, kad jis bėga ne su trimis, o su visom penkiom kojom. Pilnas energijos, pilnas noro gyventi.“

Vis dėlto nors šunelis atsigauna, baimių jis vis dar turi: „Kai grįžom į kiemą, jis iškart nubėgo į vidų, į savo narvą. Jis net lauke nenorėjo būti. Matyt, bijojo, kad jo neleis atgal į vidų ar vėl kažkur veš.“