„Nors atkūrus Lietuvos nepriklausomybę ir buvo surengti keli Lukiškių aikštės sutvarkymo konkursai, bet viskas užstrigo dėl interesų, nuomonių ir ginčų sankirtos. Visuomenė neslėpė nusivylimo, kad taip ilgai delsiama pakeisti suvargusį vienos svarbiausių šalies aikščių veidą, jo sovietinę emocinę išraišką. Tą sankirtą pagaliau pavyko įveikti bendromis Vyriausybės, Aplinkos ministerijos ir sostinės savivaldybės pastangomis“, – sako aplinkos ministro patarėjas Algirdas Žebrauskas.

Bendros pastangos buvo užfiksuotos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus, aplinkos ministro Kęstučio Trečioko ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus š. m. vasario 29 d. pasirašyta sutartimi dėl Lukiškių aikštės sutvarkymo. Aplinkos ministerija padėjo rasti išeitį sprendžiant ne tik finansines, bet ir organizacines šios aikštės sutvarkymo problemas.

Pagrindiniams aikštės sutvarkymo projekto sprendiniams Vyriausybė ir ministerija pritarė jau prieš mėnesį. Tikimasi, pasak Algirdo Žebrausko, kad netruks apsispręsti ir Vilniaus savivaldybė. Tai paskatinti turėtų ir vieši projekto pristatymai. Siekiant kuo greičiau pradėti realius aikštės rekonstrukcijos darbus, šiemet ministerijos iniciatyva jau buvo sukviestas ne vienas pasitarimas. Darbus organizuos sostinės savivaldybė.