18 val. renginys prasidės aplinkosaugine veikla - išskirtinės pievos šienavimu dalgiais. Išgirdę neįtikėtiną šios pievos ir jos sparnuoto gyventojo istoriją, renginio dalyviai bus kviečiami padėti gamtai. Kaip tai padaryti, ir kokia to svarba? Atsakymus į šiuos klausimus pateiks regioninio parko ekologas Gintaras Malmiga. Jis pakvies pasimokyti šienauti ekologiškiausiu būdu. Todėl renginio dalyviai yra kviečiami pagal galimybes su savimi atsivežti dalgį, galąstuvą, kirvuką ir kastuvą.

20 val. botanikė dr. Jūratė Sendžikaitė visus norinčius supažindins su natūralios pievos pasauliu – jo svarba gamtoje ir, žinoma, pievose augančių augalų įvairove. Pasibraidymo po pievą metu renginio dalyviai taip pat galės prisirinkti vaistažolių ir čia pat ant laužo išsivirti kvapnios arbatos.
Miegantis šikšnosparnis

Tirštėjant sutemoms, apie 21 val., regioninio parko kultūrologė pakvies pažinti netoliese stūksančio piliakalnio paslaptis. Nusileidus saulei, 21.30 val., prasidės viena įdomiausių renginio dalių – naktinis drugelių stebėjimas. Po šį dažnam visiškai nepažįstamą pasaulį lydės vienas geriausių Lietuvoje drugelių žinovų – Giedrius Švitra. Esant palankioms oro sąlygoms stebėjimą numatoma tęsti iki pat vidurnakčio.

22.30 val. apie paslaptingus nakties gyventojus – šikšnosparnius – ims pasakoti Lietuvos gamtos fondo gamtosaugos specialistas Remigijus Karpuška. Pasitelkęs ultragarso jutiklius, jis visus kvies paklausyti šikšnosparnių „giesmių“ – ultragarso signalo, kurio pagalba jie sumedžioja grobį. Supažindinęs ir su kitais šikšnosparnių stebėjimo metodais, jis taip pat papasakos, kaip iš kambario „išprašyti“ pasiklydusį skrajūną, kaip elgtis, jei šikšnosparniai apsigyveno namo palėpėje, ir daug kitų įdomybių.
Renginio dalyvių bus paprašyta šienauti pievas

Renginio vieta – Bradeliškių piliakalnio papėdė, Dūkštos pažintinio tako pradžia. Renginio dalyviai yra kviečiami įsigyti 1 Eur kainuojantį ir 5 dienas galiojantį Neries regioninio parko lankytojo bilietą. Taip sąmoningi ir pilietiški parkų lankytojai, kuriems rūpi Lietuvos gamta ir kraštovaizdžio vertybės, gali asmeniškai prisidėti prie saugomų teritorijų puoselėjimo.

Dalyviai yra prašomi nepamiršti patogios ir šiltos aprangos, kilimėlio ar pledo prisėsti, užkandžių naktipiečiams, puodelio arbatai bei įrankių pievos tvarkymui – dalgio, galąstuvo, kirvuko ir kastuvo.