Ji jau trečią kartą organizuoja akciją „Išgelbėk undinėlę“. Gelbėjimo akcija įvyks rugsėjo 12 d., šeštadienį, Kauno marių pakrantėje. Pradžia nuo 15 val. Undinėlė į krantą išlips ties Pakalniškių piliakalniu ir kartu su akcijos dalyviais pajudės link Girionių poilsiavietės. Akcija siekiama atkreipti dėmesį į Kauno marių pakrančių taršą.

Keliaudami pakrante akcijos dalyviai bendraus su sutiktais žvejais ir draugiškai kvies juos prisijungti prie „undinėlės gelbėjimo“ misijos, kartu bus pakartojamos žvejybos taisyklės bei žvejo etikos kodeksas. Taip pat bus pakartojama, kad šiukšlės - ne tik estetinė tarša. Jos išskiria į aplinką toksines medžiagas, atliekomis gali apsinuodyti gyvūnai (net ir žuvis, kuri galiausiai patenka ant mūsų pietų stalo), o išmesti buteliai dažnai tampa mirtinais spąstais naudingiems vabalams ir kitiems gyviems padarams. Žmogui taip pat – juk braidydami pakrante rizikuojame užlipti ant šukės ir susižeisti.

„Galų gale gi ir karšis ant šiukšlės nekimba. Šią mintį, jau tapusią neatsiejamu akcijos šūkiu, „įsegsime“ žvejams į atlapus: kiekvienas gaus specialų akcijos ženkliuką - kaip ordiną už pavyzdingą žvejybą. Taip pat Undinėlė dovanos žvejo gidus ir, žinoma, naujausią, dar šviežia žuvimi kvepiantį „Undinėlės žinių“ numerį, kurie žvejams pravers laukiant, kol užkibs jų gyvenimo žuvis ir padės nenuklysti į pažeidimų vandenis. Įvykdę misiją Girionių poilsiavietėje įžiebsime laužą, virsime gardžią sriubą ir laukdami rudens virsmo versimės per galvą", - rašoma pranešime spaudai.

Ketinančius prisijungti akcijos organizatoriai prašo užsiregistruoti, kad nė vienas neliktų neparagavęs ypatingos Undinėlės sriubos. Taip pat galite atsinešti sumuštinių sau ir draugui. Jei dangus nutartų dalyvius „pakrikštyti“ lietumi, praverstų ir lietpaltis. Darbo pirštinėmis ir šiukšlių maišais pasirūpins Undinėlės bendraminčiai. Prisijungti (arba pasitraukti) galite bet kuriame taške ir bet kuriuo metu nuo 15 val. Girionių poilsiavietę pasiekti planuojama iki 19 val.