GRYNAS.lt jau gerokai prieš Kalėdas pradėjo diskusiją – kokią eglutę rinktis? Daugelis žmonių be tikros eglutės kvapo nebeįsivaizduoja Kalėdų. Jie gali nuraminti sąžinę teigdami, jog eglės šiandien specialiai auginamos būtent Kalėdoms. Ir bus teisūs. Sunku pasakyti, kuris pasirinkimas labiau pagelbės gamtai - plastikinę eglutę kažkada vis tiek teks išmesti.

Jei visgi norite palikti egles žaliuoti, o dirbtinės eglės iš prekybos centro vis vien nekyla ranka įsigyti, siūlome keletą išradingų idėjų. Jos padės išsaugoti ir eglutę, ir sukurti žaismingą šventišką nuotaiką namuose.

Megzta eglutė

Naginga šeimininkė gali pamėginti eglutę numegzti ir pritvirtinti prie sienos. Ją bus galima papuošti tomis pačiomis girliandomis ir žaisliukais, kuriais puošiate tikrą medelį. Taip pat toks sprendimas sutaupys erdvės ir vietos namuose.

Eglutė iš tualetinio popieriaus tūtelių

Toks sprendimas skirtas tikriems ekologijos bei perdirbimo gerbėjams. Galbūt, toks statinys neatrodo labai šventiškai, tačiau jį kurdami įtrauksite visą šeimą į malonų šventinį procesą, o vėliau lengvai užkabinsite eglutės žaisliukus.

Dažais išpurkšta eglutė

Lengviausia, jei turite laisvą sieną ar plokštę, kurią galite „terlioti“. Tuomet tereiks kelių dažų buteliukų ir eglutę galite sukurti per kelias minutes.

Nerta eglutė

Šis variantas tiks visiems, neturintiems daug laiko kūrybai. Visos eglės nerti nereikės, tiesiog ilgą pynės virvelę. Ja „piešite“ eglutės kontūrus vyniodami juostelę tarp į plokštę ar netgi storesnį kartoną susmaigstytų smeigtukų.

Eglė iš medžiagų atraižų

Tereikės storo kartono, įvairių medžiagų atraižų ir stiprių klijų. Galite kurti įvairių formų eglutę, iškirpę skylutes jose sukabinti žaisliukus. Nuotraukoje matoma eglutė sukurta iš lino, maišų medžiagos ir kaspinėlių. Taigi jauki Kalėdinė dekoracija gali gimti net iš panaudotų bulvių maišų.

Eglė iš butelių kamštelių

Būkime realistai: iki Kalėdų tokio kiekio butelių kamštelių nesukaupsite. Tačiau tokia eglutė – gera idėja artėjančioms šventėms. Taip pat šia technika galima kurti aplikaciją bet kokia tema, iš anksto nusipiešus medžio, gyvūno kontūrus ant sienos.

Eglutė iš popieriaus

Visai lengvai, turėdami vos keletą lapų storesnio žalio ir rusvo popieriaus, galite pasigaminti Kalėdų simbolį. Tokių nedidelių eglučių galite prigaminti daug, ir išdėlioti visuose namų kambariuose.

Skiautinių eglutė

Kalėdinį medelį galite sukurti iš vienodų formų audinio atraižų. Tiesa tam prireiks laiko ir kruopščių siuvimo įgūdžių.

Eglė iš alaus skardinių

Žinoma, ši idėja yra labiau humoristinė. Tokios eglės statyti namuose nesiūlome, nors Naujųjų metų rytą tokios jos „statybos“ gali virsti linksmu užsiėmimu.

Siūta eglutė

Tereikės trafareto, dviejų iškarpų ir šiek tiek vatino ar audinio atraižų prikimšti į darbelio vidų. Į tokią eglutę taip pat lengvai galėsite įsmeigti žaisliukų kabliukus ar ją apvynioti girliandomis.

Medinė eglutė

Jei turite įrankių, skirtų pjaustyti plonas medžio plokštes, lengvai išsipjausite eglutės formą. Ją galima išpiešti, apipinti įvairiomis dekoracijomis arba tiesiog palikti natūralios spalvos.