„Tai – pirmas tokio masto ir pobūdžio bendras VDU Kauno botanikos sodo ir Lietuvos zoologijos sodo renginys. Labai džiaugiamės šia bičiulyste, kuri leidžia suvienyti jėgas, pasinaudoti turimais ištekliais ir dovanoti Kauno gyventojams ir svečiams dar daugiau įdomių renginių“, – pranešime spaudai cituojamas VDU Kauno botanikos sodo direktorius dr. Nerijus Jurkonis.

„Tiek VDU Kauno botanikos sodas, tiek Lietuvos zoologijos sodas turi puikias erdves, kuriose galima pasislėpti net ir esant nemaloniam orui – čia bus vykdomos pačios įvairiausios veiklos. Atkreipiame žmonių dėmesį, kad šie sodai yra patrauklūs ne tik šiltuoju sezonu ir kviečiame į juos pažvelgti kitu kampu. Gausybė užsiėmimų tiek mažiems, tiek dideliems, tikime, bus puiki atrakcija artėjant didžiosioms metų šventėms. Renginiai abiejuose soduose visą savaitę vyks nuo pat ryto iki pat vakaro – lankytojai galės išsirinkti jiems priimtinus pasiūlymus“, – sakė renginį inicijavusio Lietuvos zoologijos sodo atstovai.

Renginių programoje numatoma, kad Lietuvos zoologijos sode bus sekamos žiemiškai žvėriškos pasakos, šventiškai pristatomos papūgos, lankytojai seks lapių ir vilkų pėdsakais, susipažins su snieginiu leopardu, nugalės baimę – susipažins su gyvatėmis ir kitais ropliais.

VDU Kauno botanikos sodo lankytojai kurs kalėdines puokštes, lankys biblinių augalų parodą ir degustuos čia pristatomus eksponatus, pasiners į šviesų, muzikos ir gyvų tropinių naktinių drugių oazę Botanikos sodo oranžerijoje, dalyvaus advento vakaronėje kartu su folkloro ansambliu „Alda“.

Abiejuose soduose bus įžiebiamos eglės (Botanikos sode šventės metu vyks nemokamas koncertas), liejamos ekožvakės, bus dar daug kitų edukacinių veiklų ir atrakcijų. Įsigijusiems bilietą į kurį nors Zoologijos ar Botanikos soduose vyksiantį renginį, kitam „Žiemos sodų savaitės“ renginiui bus suteikiama 25 proc. nuolaida.

Daugiau informacijos apie renginius, jų datas, laikus bei kainas – VDU Kauno botanikos sodo tinklalapyje ir Lietuvos zoologijos sodo tinklalapyje.