Lietuvos sostinės Birželio 23-iosios gatvėje yra pradėti buvusios Grąžtų gamyklos griovimo darbai. Nugriovus dalį pastato buvo pašalinta bet kokia galimybė patekti ant stogo. Šis, rodos, eilinis įvykis mieste tapo lemtingu nelaimėliui katinėliui, kuriam nebebuvo galimybės savarankiškai pasiekti žemę. Liudininkų teigimu, šis tūnojo ten be vandens ir maisto visą savaitę. Tiesa, gelbėti buvo bandoma jį jau kelis sykius, tačiau vis nepavykdavo – tai pritrūkdavo priemonių, tai kompetencijos.
Trečiadienio vakarą, išsiaiškinę susidariusią situaciją, katinuko gelbėjimo operaciją pradėjome mes.

Netikėta problema

Kad ir kaip puikiai nusiteikę ir pasitikintys savo jėgomis vykome pagal iškvietimą, netikėta problema stipriai suneramino. Kadangi šiuo metu neturime savo nuosavos kačių gaudyklės, ją paprastai skolinamės. Daugiau nei valandą nuolat skambinom į įvairias prieglaudas, sukome ratus po miestą, nes buvome siunčiami iš vienos vietos į kitą. Galiausiai beveik netekę vilties, sutarę dėl milijono sąlygų ir padėję parašus, gaudymui skirtą narvelį pasiskolinome iš Vilniaus beglobių gyvūnų sanitarinės tarnybos.

Atvykę į įvykio vietą ir pamatę, kad katiniukas gailiai žvalgosi žemyn nuo siaurutės keturaukščio namo pastato atbrailos, supratome, kad ši valanda galėjo būti lemtinga.

Akivaizdu – į išskirtinius iškvietimus vykstančiai organizacijai tokia gaudyklė - būtina. Šiuo metu ją galima įsigyti už 60 Eur. Ji pagreitintų mūsų darbą ir padėtų gelbėti gyvybes. Jei esate neabejingi Lietuvos gyvūnų gerovei, galite paaukoti šios priemonės įsigijimui. Informaciją, kaip tai padaryti, rasite straipsnio apačioje.

Į pagalbą – Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba

Atvykę užvertėme galvas – prieš akis stovėjo milžiniška pastato dalis - priešais buvęs 4 aukštų gyvenamasis namas buvo vos vos žemesnis. Supratome, kad mūsų visų nelaimei, nei katinai skraido, nei mes mokam sienom laipioti. Taigi, teko kviestis į pagalbą ugniagesius.

Praėjus vos kelioms minutėms po skambučio išgirdome kaukiant sirenas – vyrukai skubėjo pas mus. Prasidėjo dešimtis smalsių gyventojų laukan išginusi katinuko gelbėjimo operacija.

Gaudyklėje padėjome tuno ir ugniagesys ją užkėlė ant stogo, į tą vietą, kur iš viršaus į mus žvelgė liūdnos murklio akys. Nusileidę nutarėme tyliai laukti 15 minučių. Vylėmis, kad alkis gana greitai privilios prie maisto. Tačiau garsų ir veiksmo pabaidytas katinas per tiek laiko nė neprisiartino.
Bendru sutarimu nusprendėme gaudyklę su tunu palikti iki ryto ir 6:45 su ugniagesiais susitikti toje pačioje vietoje.

Ryte atvykę į vietą ir sulaukę ugniagesių viltingai žiūrėjome į jų kylančias kopėčias. Jau iš viršaus, artėdamas prie stogo atbrailos, ugniagesys atsisuko ir šypsodamasis linktelėjo: TURIM! Tas laukimo džiaugsmas truko amžinybę, bet kačiukas pasiekė žemę.

Iš pirmo žvilgsnio katytė sveika, tačiau ji laukinė ir žmonių prisileisti nenori. Šiuo metu ji sterilizuojama ir vakare bus vežama į veterinarijos gydyklą, kur 5 dienas praleis stebima. Ten ir bus tiksliau nustatyta jos būklė bei amžius. Per tą laiką bandysime jaukintis ir jei pavyks, ieškosime šeimininkų.

Reikalinga pagalba

Katytės gelbėjimo operacija nėra nemokama. Už transportavimą - 20 Eur, nakvynė ir priežiūra veterinarijos gydykloje – dar 20 – 25 Eur. Jei paaiškės, kad turi sveikatos problemų ir reikia gydyti, kaštai dar didės. Todėl labai prašome nelikti abejingais.

Taip pat labai prašome padėti mums įsigyti gaudyklę, nes be jos mes kaip be rankų.

Organizacijos veiklą galima paremti aukojant pavedimu arba per PayPal sistemą.

Pavadinimas: VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“
Juridinio asmens kodas: 302842427
A/S: LT77 7300 0101 3323 1565 (Swedbank)
Banko kodas: 73000
SWIFT/BIC: HABALT22

Norėdami auką skirti katinuko gelbėjimo operacijai, mokėjimo paskirtyje rašykite „Grąžtų katytei“. Norėdami padėti įsigyti gaudyklę, mokėjimo paskirtį nurodykite „Gaudyklei“.

Dėkojame Jums už Jūsų gerumą.