ŠRAAD gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai, jau visą mėnesį rengia reidus ir tikrina žvejus bei poilsiautojus. Kiekvieną savaitgalį buvo nustatoma daugiau nei 10 pažeidimų, tik ne šį. Šį savaitgali buvo tikrinami Šiaulių, Radviliškio ir Mažeikių rajono vandens telkiniai. Pažeidimų nenustatyta. Šį kartą aplinkosaugininkai tikrino ir žvejus, kurie žvejojo valtyse. Visi patikrinti žvejai turėjo žvejo bilietus, o jų sugautas laimikis atitiko reikalavimus.

Tvarkingi šį savaitgali buvo ir poilsiautojai. Automobiliai stovėjo atokiau nuo vandens, nebuvo ir laužų pakrantėse.

Praėjusį savaitgalį aplinkosaugininkai tikrino Šiaulių, Kelmės, Telšių ir Plungės rajonų vandens telkinius. buvo surašyta 12 protokolų nedrausmingiems žvejams ir poilsiautojams. Daugiausiai nuobaudų skirta žvejams, kurie žvejojo be bilieto. Vienas žvejys naudojo daugiau įrankių žvejybai, nei leistina. Taip pat buvo surašyti du protokolai vairuotojams, kurie automobilius buvo pastatę prie vandens.

Aplinkosaugininkai primena, kad transporto priemones, prie vandens telkinio galima palikti nearčiau kaip 25 metrų atstumu. Nepaisantiems šio reikalavimo, už paviršinių vandens telkinių apsaugos zonų ar pakrančių apsaugos juostų apsaugos ir naudojimo režimo pažeidimą (ATPK 55 str. 1d.) gresia bauda iki 144 eurų. Žvejams neturintiems žvejo bilieto gresia bauda iki 57 eurų bei žvejybos įrangos konfiskavimas (ATPK 87str. 1d.).

ŠRAAD gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai ir toliau rengs reidus ir tikrins žvejus. O apie daromus pažeidimus gyventojai gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.