Priartėjus tarnybiniu visureigiu prie pažeidėjo, šis dar bandė bėgti, tačiau buvo sulaikytas dar laikantis rankose sumedžiotą žvėrelį.

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad medžiotojas N. Č., gyvenantis Pasvalio rajone ir priklausantis Pasvalio medžiotojų draugijai, nelegaliai - t.y. neturėdamas medžioklės lapo, licencijų, svetimuose medžioklės plotuose, Panevėžio rajone, sumedžiojo trečiametį stirnos patiną.

Piliečiui surašytas administracinio teisė pažeidimo protokolas už Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių reikalavimų pažeidimą ir bus taikoma administracinė atsakomybė.

Bauda už gyvūno, kurį sumedžioti asmuo, turintis teisę medžioti (medžiotojas) neturi teisės, sumedžiojimą arba neteisėtai sumedžioto licencijuojamo gyvūno gabenimą ar dorojimą siekia iki 1737 eurų.

Pažeidėjui taip pat gresia teisės medžioti atėmimas nuo vienų iki penkerių metų (paimtas medžiotojo bilietas) ir pažeidimo padarymo įrankių (paimtas graižtvinis šautuvas „Marlin“ su optiniu taikikliu „Delta“ ir 4 šoviniai) konfiskavimas. Pažeidėjas taip pat turės atlyginti laukinei gyvūnijai padarytą žalą, kuri siekia 1587,75 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, kad ir toliau vykdys gyvosios gamtos apsaugos reidus, kurių metu neliks nepastebėti ir kiti, aplinkos apsaugą reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų pažeidimai.

Pastebėję brakonieriavimo atvejus, apie juos praneškite bendrojo pagalbos centro telefonu 112.