Nors brakonieriavimu užsiimantys vyrai buvo labai atsargūs, tačiau įkliuvo su visais įkalčiais pasaloje jų laukusiems pareigūnams. Brakonieriams surašyti Administracinio teisės pažeidimo protokolai (bauda nuo 115 iki 289 EUR), bei teks atlyginti gamtai padarytą žalą.

Nors brakonierių laimikis kuklus – 3 kuojos ir ešerys, tačiau jis piliečiams kainuos brangiai, mat teks atsisveikinti su valtimi, tinklais ir motoroleriu, su kuriuo gabeno neteisėtu būdu sugautas žuvis bei pažeidimo padarymo įrankius: du statomus tinklus ir guminę valtį.

Anot Kauno rajono apsaugos departamento gyvosios apsaugos inspecijos vyresniojo specialisto, žvejus pavyko užklupti netikėtai: „Tuo metu rengėme pasalą. Sulaikėme pažeidėjus, kuomet šie su tinklais artėjo prie motorolerio. Kadangi jie turėjo priemonę su kuria būtų gabenę pagautą laimikį, turėjome konfiskuoti ir ją. Tai pirmas toks atvejis, kai tenka iš pažeidėjų atimti ne vien įrangą, tačiau ir transporto priemonę. Paprastai iš neteisėtai žvejojančių asmenų konfiskuojami tinklai, taip pat valtys, kadangi jie sulaikomi nelegalios žvejybos metu, o transporto priemonės, kuria ruošiamąsi gabenti žuvį dažniausiai nepavyksta rasti.

Taip yra dėl to, kad dauguma žvejų gyvena toje vietovėje, kur užsiiminėja nelegalia žvejyba ir gabenti sugautos žuvies toli nereikia. Keista, kad šį kartą netoliese vandens telkinio gyvenantiems žvejams prireikė transporto priemonės. Už pagautą žuvį bauda pažeidėjams nebuvo didelė – apie 115 eurų, tačiau priemonių konfiskacija ir žalos atlyginimas gamtai, gan stipriai patuštins pažeidėjų kišenes.“

GRYNAS.lt primena, kad šiuo metu esant lydekų, kiršlių, sterkų ir salačių nerštui, šias žuvis draudžiama gaudyti. Lydekų negalima žvejoti iki balandžio 20d., sterkų iki gegužės 20d., o salačių ir sterkų iki balandžio 15d.

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.