2016 m. kovo 16 d. vakarą vykdydami akcijos „Lydeka“ reidą Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai pastebėjo, kaip trys piliečiai Kauno mariose ties Taurakiemio kaimu traukia tinklus į medinę valtį. Pažeidėjai darbavosi nesižvalgydami, mat nesitikėjo, kad vakaro sutemose juos kas nors pastebės, todėl ištraukę du statomus tinklus drąsiai nusiyrė prie kranto, kur pasaloje jų jau tykojo aplinkosaugininkai. Čia paaiškėjo, kad draudžiamais įrankiais (statomais tinklais iš valo) vyrai buvo sugavę 33 vnt. (14,8 kg) kuojų, 1 karšį ir 4 lydekas.

Sulaikytiems su visais įkalčiais brakonieriams buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Už šį pažeidimą vyrams gresia bauda nuo 115 iki 298 Eur. bei teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 842 Eur. O taip pat teks atsisveikinti su tinklais ir su medine valtimi.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.