Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Panevėžio agentūros specialistai vykdydami akciją „Kaminukas“ pastebėjo, kad iš įmonės UAB „Dominari medis“ gamybinio pastato per kaminą veržiasi labai juodi dūmai. Įmonė įsikūrusi Šilagalyje, Panevėžio rajone.

Patikrinus nustatyta, kad įmonė savo kieto kuro katilinėje degina medžio plokščių atliekas neturėdama tam leidimo. Įmonės vadovui skirta bauda, surašytas privalomasis nurodymas nedelsiant nutraukti gamybinių atliekų deginimo veiklą. Įmonės katilinė nėra pritaikyta atliekų deginimui. Susidariusias atliekas įmonė turi perduoti atliekų tvarkytojui, o ne deginti.

Įmonių vadovams primenama, kad Aplinkos oro apsaugos įstatymas draudžia deginti atliekas, išskyrus atvejus, kai jos deginamos specialiai tam skirtuose įrenginiuose. Tačiau kartais įmonių vadovai nepaiso draudimo ir medžio plokštės atliekas degina savo įmonės kietojo kuro katiluose. Dėl to gali išsiskirti labai dideli kenksmingų teršalų kiekiai, galintys turėti įtakos ne tik reikalavimų nesilaikančios konkrečios įmonės darbuotojų, bet ir jų kaimynų sveikatai.