Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija 2016 m. vasario 6 d., šeštadienį, organizavo eilinį reidą siekiant nustatyti mėgėjiškos žūklės pažeidimus. Pilietis S.B. Panevėžio mieste, Ekrano užtvankoje radęs ledo lopinėlį, vis dar žvejojo su žiemine meškere. Galvodamas, kad savaitgalį inspektorių nesutiks, nusprendė pataupyti ir nenusipirkti žvejo mėgėjo bilietą, todėl piliečiui buvo surašytas Administracinių teisės pažeidimų protokolas. Šis pažeidimas piliečiui užtrauks baudą nuo 7 iki 57 eurų.

Vykdant reidą gautas pranešimas, kad Pasvalio rajone, Mūšos upėje, trys piliečiai stato statomą tinklą. Į pagalbą buvo pasitelktas dar vienas Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos ekipažas ir išvykta į Pasvalio rajoną. Būnant pasaloje buvo užfiksuoti trys pažeidėjai G.M., G.S. ir P.A., kurie bandė pastatyti statomą tinklą upės senvagėje, bet nesėkmingai, nes to padaryti neleido upėje dar esantis ledas.

Pradėjus aiškintis pažeidėjus paaiškėjo, kad vienas iš piliečių yra atvykęs iš Latvijos, bet tai jam nepadės išvengti administracinės atsakomybės. Pažeidėjams pasisekė, kad jie nebuvo spėję pagauti žuvies. Visiems šiems trims piliečiams bus paskirtos administracinės baudos pagal administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d., kuris numato baudą nuo 115 iki 289 eurų.