„Turimi rezultatai leidžia teigti, jog daugiabučių atnaujinimo programa išgyvena istorinį laikmetį – tokių renovacijos apimčių šalyje nebuvo per visą programos gyvavimo laikotarpį. Istorinis progresas tik patvirtina, jog einame teisingu keliu – gyventojai pasitiki dabartine daugiabučių namų atnaujinimo programa“, – tvirtina Valius Serbenta, BETA direktorius.

Didžiąją dalį nuo 2013 m. atnaujintų daugiabučių sudaro pagal naująjį renovacijos modelį įgyvendinti projektai – iš daugiau kaip 1000 daugiabučių virš 700 įgyvendinti per savivaldybes.

Pasak V. Serbentos, tai, jog daugiau kaip 70 proc. įgyvendinamų renovacijos projektų vyksta per savivaldybes, akivaizdžiai patvirtina, jog ne vienerius metus strigusį daugiabučių atnaujinimo procesą išjudino naujasis renovacijos modelis.

Investicijos į daugiau kaip 1000 užbaigtų ir 700 artimiausiu metu planuojamų pabaigti daugiabučių atnaujinimą siekia 480 mln. eurų – o tai sudaro 18 proc. praėjusių metų Lietuvos statybos sektoriaus apyvartos, siekusios 2,6 mlrd. eurų.

„Stipriai išaugusios renovacijos apimtys leidžia kalbėti ne tik apie ženkliai pagerėjusią nemažos dalies šalies gyventojų gyvenimo kokybę, bet ir apie galimą renovacijos poveikį šalies ekonominiams procesams – statybų sektoriaus augimui, naujų darbo vietų kūrimui, galiausiai ir nekilnojamo turto rinkos pokyčiams“, – teigia BETA direktorius.

Skaičiuojama, jog šiandien renovacijos procese dalyvauja daugiau kaip 300 statybos sektoriaus bendrovių – projektavimo, statinių techninę priežiūrą atliekančių įmonių, statybinių medžiagų gamintojų, statybinės technikos bei pastolių nuoma užsiimančių įmonių, rangovinių organizacijų.