DAROM akcija vos po dienos, tiesa daugelis teritorijų jau pradėtos tvarkyti, tačiau galutinius taškus dėsime ir sumuosime būtent balandžio 23 d. "Kažkada įprastas atliekų rinkimas DAROM virto savanorystės, pilietiškumo bei bendruomeniškumo simboliu. Visuomenė susitelkė bendram tikslui, vardan Lietuvos. Viliuosi, kad ateis diena, kai nebereikės DAROM akcijų ir visi kartu balandžio mėnėsį galėsime džaugtis savo darbo vaisiais - gėrėtis tuo, ką sukūrėme patys, sąmoningumo savo veiksmuose dėka" - teigia organizacijos DAROM vadovė Roberta Ažukaitė.

Pagrindiniai akcentai

Šiais metais daugiau dėmėsio bandome atkreipti į oro taršą ir tai jau pažymėjome vienu iš renginių, kartu su LR aplinkos ministerija ir miškų urėdijomis, balandžio 16 d. inicijuodami „Nacionalinį miškasodį“. Po DAROM akcijos, balandžio 24 d. visų aktyvistų laukia sporto renginys Kaune „Ąžuolyno bėgimas 2016“, esame partneriai ir renginio metu įteiksime greičiausiam bėgikui DAROM taurę.

Darom patruliai

DAROM akcijos metu ir po jos didelį darbą atliks ir DAROM patruliai, kuriems vadovojau LR aplinkos viceministras Linas Jonauskas, televizijos laidų vedėjos Gintarė Gurevičiūtė ir Eglė Daugėlaitė, dainininkai Irūna Puzaraitė ir Jurgis Didžiulis. Pastebėję pažeidimus piliečiai kviečiami apie juos informuoti tiesiogiai organizatorius, rašyti bei siųsti nuotraukas bendruoju paštu info@mesdarom.lt arba patruliai@mesdarom.lt arba kreiptis trumpuoju numeriu 112.

Bendradarbiavimas

Akcija DAROM, tai didelis mechanizmas prie kurio savo dideliu darbu prisideda daugelis valstybinių įmonių, ypatingai didelis indėlis yra LR aplinkos ministerijos, visų Lietuvos savivaldybių, atliekų tvarkymo centrų, vežėjų, miškų urėdijų, bendruomenių ir t.t

“Pripažinsiu, suorganizuoti tokio masto renginį nėra lengvas darbas, tad šioje vietoje manau yra labai svarbus bendradarbiavimas ir visų valstybinių institucijų palaikymas, kad šis visuomeninis judėjimas gyvuotų ir savo darbais kurtų pridėtinę vertę valstybei” – teigia LR aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Darom maišai

Šių metų naujovė yra ir prekyboje atsiradę raudonieji DAROM maišai. Jų principas yra, kad kiekvienas akcijos dalyvis turėtų galimybę prisidėti šiuo pirkiniu prie organizcijos gyvavimo. Maišai yra pakankamai dideli, juos naudoti galima ne tik DAROM akcijų metu, bet ir generaliniams namų, sodų tvarkymams. Tačiau reikia prisiminti, kad asmeninės atliekos ar nereikalingi daiktai, jeigu nėra rūšiuojami turi keliauti į asmenines šiukšliadėžes.

Piknikai

Bendruomeniškumo didysis akcentas yra draugiški piknikai jau sutvarkytose teritorijose, kai žmonės po darbų susiburia, bendrauja, vaišinasi ir grožisi savo pačių darbo rezultatais, tai švaria ir gražia aplinka, mūsų Lietuva.

Akcijos dalyviai

Kaip ir kiekvienais metais DAROM akcijos išsiskiria dalyvių gausa ir įvairove. Be žinomų akcijos DAROM patrulių mūsų žiniomis dalyvaus ir Facebooko žvaigždė Monika Šalčiūtė, bei daugelis kitų. Taip pat aktyviai akcijoje dalyvauja švietimo įstaigos, bendruomenės, įmonės, organizacijos. Iš politikų jau nuo 10.00 valandos DAROM komanda susitinka su LR ministru pirmininku Antakalnyje (Neries upės pakrantė - P.Vileišio g. 33), 10.30 su Vilniaus miesto meru Remigijum Šimašiumi (Olimpiečių g., priešais Sporto rūmus) - numatyta pirmą kartą DAROM istorijoje sodinti medį, kuris primintų Lietuvai ir Vilniui DAROM indėlį į mūsų šalį. 11.00 val DAROM komanda planuoja aplankyti ir LR aplinkos ministerijos tvarkomą tašką (Neries pakrantė nuo Šilo tilto link Valakampių paplūdimių), bei kitus taškus.

Kur rasti informaciją

Visas tvarkytinas erdves galima rasti internetinėje svetainėje – www.mesdarom.lt arba visų savivaldybių internetiniuose puslapiuose.