„Esamas teisinis reguliavimas yra nepakankamas, kad galėtume apsaugoti visuomenę nuo apleistų statybų keliamų pavojų, kai jų savininkai tinkamai jų neaptveria ir nepasirūpina jų apsauga. Ypač vasaros metu, kada, deja, į tokias nesaugias vietas dažnai patenka vaikai, susidaro dar didesnė nelaimingų atsitikimų tikimybė“, - sako Eglė Kuklierienė, laikinai einanti pareigas VTPSI viršininkė.

Jos teigimu, specialistai jau rengia atitinkamus siūlymus keisti teisės aktus, kuriais remiantis inspekcija galėtų efektyviau ir operatyviau spręsti visuomenei pavojingų statybviečių aptvėrimo klausimą, papildomą dėmesį joms skirs ir visoje Lietuvoje dirbantys VTPSI inspektoriai.

Iki kol bus priimti ir įsigalios reikiami teisės aktai, VTPSI tikisi ir pilietiškai nusiteikusių gyventojų indėlio išaiškinant tokių statybviečių atvejus, kad galėtų imtis visų šiuo metu galimų veiksmų, siekiant apsaugoti visuomenę nuo apleistų statybviečių keliamo pavojaus.

Pranešimus apie pastebėtas apleistas ir pavojingas statybvietes, kuriose nevykdomi darbai, jos nėra aptvertos ir į jas galima lengvai patekti, VTPSI prašo siųsti el. pašto adresu info@vtpsi.lt, pridedant nuotrauką ir statybvietės adresą. Jei nėra galimybės parašyti adreso, reikėtų nurodyti tikslų šalia esančio pastato adresą.