Kuo arbūzų sėklos naudingos mūsų organizmui?

Arbūzų sėklose, kaip ir visose sėklose bei riešutuose gausu maistinių medžiagų ir baltymų. Tačiau arbūzų sėklose yra netgi daugiau baltymų ir mažiau angliavandenių nei, pavyzdžiui, pastaruoju metu itin liaupsinamuose migdoluose.

Arbūzų sėklose daug magnio, geležies, folio rūgšties, B grupės vitaminų, naudingųjų riebalų.

Kaip jas paruošti?

Vaikystėje tėvai mus gąsdindavo, kad jei prarysime arbūzo sėklą, pilve išaugs arbūzas. Dabar jau žinome, kad tai netiesa, tačiau jų ryti negliaudytų vis vien nereikėtų. Geriausiai jų savybės atsiskleidžia, jei jos sudaiginamos, išlukštenamos ir sudžiovinamos. Jei nesinori tiek vargti, galite paieškoti daigintų ir lukštentų arbūzų sėklų sveiko maisto parduotuvėse arba užsisakyti internetu.

Ir kaip jas valgyti?

Džiovintomis, daigintomis arbūzų sėklomis galima gardinti jogurtą, avižinę košę ar pusryčių dribsnius. Jų skonis primena saulėgrąžas. Galite jas paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu jūros druskos.

Labai skanu jomis apibarstyti salotas – jos suteikia traškumo. O jei pusryčiams norite tirštojo kokteilio, smulkiai sumalkite arbūzų sėklas ir įberkite į kokteilį – jame bus daug itin naudingų baltymų.

Žodžiu, galimybės neribotos – ypač tiems, kas turi daug fantazijos ir yra išradingi.

Mėgaukimės vasara ir jos dovanomis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)