Tik po Naujųjų sporto klubai persipildo entuziastais sportuoti, numesti svorio, priaugti raumenų, bet jau po mėnesio ar dviejų galima pamatyti visiškai kitą vaizdą – salės vėl pustuštės. Kas atsitiko? Kodėl daugiau nei pusė nebesportuoja?

Gal tiesiog buvo neteisingai paskirstyti naujieji planai? Gal tie tikslai buvo nerealūs?

Kilo.lt sporto trenerė Simona Beperščaitė stengiasi padėti Jums teisingai paskirstyti prioritetus:

1. Labai svarbu išsiaiškinti, kokie Jūsų tikslai ir kaip Jūs save įsivaizduojate galutiniame taške.

Tikslas neturi būti - „noriu atrodyti gražiai“ ar pan., nes tai yra nekonkretu. Turite užsibrėžti konkretų tikslą – „numesti 5 kg“, „sumažinti liemens apimtį 3 cm“, „išstumti savo kūno svorio štangą ne mažiau nei 6 kartus“ ar pan. Kai turėsite tokią konkrečia užduotį – labai aiškiai žinosite, kokia kryptimi Jums reikia eiti.

2. Pradžioje išsikelti nedidelius tikslus, kuriuos tikrai galėsite pasiekti.

„Atrodysiu kaip Beyonce“, „Noriu bicepso kaip A.Švarcnegerio“ – šie tikslai tikrai įgyvendinami, bet tik ilgalaikėje draugystėje su sporto klubu. Geriausia būtų pradėti nuo mažų žingsnelių - savaitinių planų, mėnesinių planų - „Per šią savaitę nubėgsiu 10 km“, „Per šį mėnesį padidinsiu atsispaudimų skaičių du kartus“ ir t.t. Taip Jūs įgausite pasitikėjimo savimi, geriau save pažinsite, o vėliau galėsite tuos tikslus didinti.

3. Susikurkite planą ir jo laikykitės.

Susiplanuokite dieną iš vakaro, stenkitės laikytis dienotvarkės. Kai turėsite režimą, ilgainiui įprasite ir tai taps Jūsų rutina.

4. Domėkitės sveika mityba, įvairiomis sporto šakomis.

Kuo labiau domėsitės šiais dalykais, tuo daugiau atrasite naujovių, įsitrauksite į šią sritį. Juk sveika mityba tai nėra tik virta višta su agurku, o tobulinti kūną galima ne tik sporto klubuose.

Pamilkite sportą ir Jis pamils Jus.

5. Mėgaukitės.

Mėgaukitės viskuo, ką darote. Jeigu Jums nepatinka kilnoti svarmenų – ieškokite kitos sporto srities, kuri Jums patiks. Jeigu Jums patinka šokti – lankykite šokių pamokas, jeigu Jūs norite bėgti – tai bėgiokite. Nedarykite nieko per prievartą, nes tada tai tikrai netruks ilgai. Neleiskite, kad dėl tinginio ar nuobodulio tektų atsižadėti savo planų.

Visi šie patarimai yra išbandyti ir tikrai veiksmingi.

Jeigu norite konkretesnės ir profesionalios pagalbos, būtinai kreipkitės į specialistus, jie padės Jums susidėlioti tikslus.

Pasiekę mažesnių tikslų - užsidegsite noru siekti didesnių.

Judėkite į priekį ir pamatysite, kad galėsite savimi didžiuotis.