rka ne tik gyvenimui

Povilas Gudelis per šešerius metus jau yra sukūręs apie 70 kupolinių namukų ir sako, kad pakeitė nemažai žmonių nuomonę, koks būstas gali būti.

„Suteikiame žmonėms galimybę išreikšti save visiškai kitaip, atskleisti kitokį mąstymą ir pasaulio suvokimą“, – DELFI TV laidoje „Kada įkurtuvės?“ kalbėjo vyras, į svečius pakvietęs į vieną iš savo sukurtų namukų. Pastarojo plotas siekia apie 50 kv. m., o jo skersmuo – 8 kv. m. Tiesa, anot Povilo, kupolinių namukų būna įvairių dydžių: gali siekti ir 160 kv. m.

Tokie namukai išsiskiria kupolo formos stogu, kuris sukuria labai aukštų lubų įspūdį viduje. Pasak pašnekovo, interjerą žmogus gali susikurti tokį, kiek tik neša jo fantazija.

Povilas patikino, kad kupolinius namukus žmonės perka ne tik gyvenimui, bet juose įrengia ir komercinės ar kitokios paskirties patalpas. Tokie pastatai iš atskirų detalių visuomet yra statomi konkrečioje kliento norimoje vietoje.

„Dauguma mūsų klientų namukus pasistato patys ir tik 30 proc. rūpinasi mūsų meistrai. Mes suteikiame visas rekomendacijas ir instrukcijas“, – sakė pašnekovas.

Jeigu palygintume tokios pačios energetinės klasės, apšiltintą, sandarų mūrinį pastatą ir kupolinį namuką, tai pastarasis kainuotų dvigubai pigiau.

Kupolinis namukas

Namukai – ilgaamžiai

P. Gudelis verslo idėją kurti kupolinius namukus aptiko internete. Pašnekovo tikinimu, tokie pastatai ypač populiarūs Japonijoje, tačiau čia jie visi būna vienodo dydžio.

„Mes galime milimetro tikslumu keisti kupolo dydį pagal kliento poreikį. Turime kompiuterizuotą išmanią pjaustymo įrangą, kuri gali pagaminti tokį kupolą, kokio reikia. Medžiagas naudojame tik iš Lietuvos, kad būtų visiškai patikimos. Galime garantuoti, kad kupolinio namo pakaks visam gyvenimui“, – patikino pašnekovas.

Anot jo, paprastai gamintojai teigia, kad putų polistirolas, iš kurio gaminami minimi namukai, gali išlikti nepakitęs 300 metų. Paklaustas, ar ši medžiaga nėra pavojinga sveikatai, Povilas atsakė, kad ji biologiškai yra neutrali.

Pašnekovo tikinimu, tokie namukai yra saugūs, kadangi pati medžiaga, skirtingai nei mediena, nepalaiko degimo.

Vis dar gėdijasi

Jis paneigė daugumos klaidingą įsivaizdavimą, kad kupoliniams namukams reikalingi nestandartiniai baldai. Žinoma, nepatogu kabinti spinteles, nes pastato sienos yra lenktos, bet baldai ar interjero detalės gali puikiai tikti ant vidinių pertvarinių lygių sienų.

Anot pašnekovo, jeigu toks pastatas statomas kaip gyvenamasis namas arba saugojamoje teritorijoje, statybų leidimai ir projektai būtinai reikalingi.

P. Gudelis sakė prašęs savo klientų papasakoti, kokie jausmai juos apima gyvenant kupoliniame namuke, tačiau dauguma to perteikti nesugeba.

„Tą turi patirti kiekvienas pats. Neegzistuoja žodžiai, kuriais būtų galima apibūdinti erdvę“, – kalbėjo laidos herojus.

Pasak jo, yra žmonių, kurie vis dar gėdijasi tokių nestandartinės formos ir išvaizdos namukų, kompleksuodami, ką pasakys kiti. Tačiau išbandę nesigaili.

Kaip atrodo kupolinis namukas ir kaip juos statyti, žiūrėkite laidoje „Kada įkurtuvės?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją