Naujoji „Pit-stop“ sistema apims mieste esančias eismą keliuose stebinčias kameras, o ne pažeidimus fiksuojančius kompleksus. Ši sistema galės nustatyti atvejus, kai greitis viršijamas daugiau nei 60 kilometrų per valandą, o duomenis apie pažeidėjus iš karto siųs į Kelių eismo organizavimo centrą, pavaldų Maskvos transporto departamentui.

Kelių eismo organizavimo centro operatoriai savo ruožtu perduos informaciją artimiausiam kelių policijos ekipažui. Ši sistema ne tik fiksuos automobilio greitį ir fotografuos transporto priemonės valstybinį numerį, bet ir nustatys automobilio buvimo vietą žemėlapyje, judėjimo kryptį ir juostą, kuria važiuoja automobilis. Nenustatytą numerio ženklą ar jo dalį sistema keis brūkšniais.

Be to, „Pit-stop“ sistema siųs duomenis į Automatizuoto administracinių pažeidimų fiksavimo centrus, paštu siunčiančius pranešimus dėl skirtų baudų. Tiesa, kol kas dar nėra žinoma, kada ši sistema pradės veikti. Šiuo metu tik pranešama, kad sistemos diegimas Maskvos miesto valdžiai gali kainuoti iki 6,9 mln. rublių (0,09 mln. eurų).

Šiuo metu Maskvoje veikia 902 fotografavimo ir filmavimo kompleksai. 2016 m. miesto valdžia planuoja sumontuoti dar 500 vaizdo stebėjimo kamerų. Šie vaizdo registratoriai fiksuoja greičio viršijimo ir įvažiavimo į viešojo transporto juostą atvejus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)