Ketvirtadienį mokomąją akciją dujomis varomų automobilių vairuotojams rengiančio degalinių tinklo „Orlen“ savininkės, AB „Ventus Nafta“ komercijos direktorius Saulius Žilėnas tvirtina, kad dauguma vairuotojų automobilines dujas pilasi savarankiškai. Jiems primenama, kad labai svarbu rūpintis savo automobilio dujų įrangos eksploatacija ir, žinoma, savo bei aplinkinių sveikata.

Tarp dažniausiai pasitaikančių saugaus elgesio degalinėje pažeidimų – smulkūs nusižengimai, dėl kurių neretai kaltas skubėjimas ar užmaršumas. Kai kurie vairuotojai pamiršta, kad patekusios ant odos suskystintos dujos gali sukelti nušalimą, todėl pildant automobilio dujų baką būtina dėvėti apsaugines pirštines. Rimtesnių saugumo taisyklių pažeidimų pasitaiko rečiau – paprastai dvejodami, ar elgiasi tinkamai, ar neseniai automobilio dujų įrangą įsigiję vairuotojai labiau pasikliauja degalinių operatoriais ir kreipiasi į juos pagalbos.

Pasak S. Žilėno, saugaus elgesio taisyklių laikymasis yra itin svarbus tiek patiems vairuotojams, tiek degalinėse dirbantiems operatoriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)