LRT Radijo klausytojas domisi transporto priemonių judėjimu miškuose.

„Ar kaip nors ribojamas važinėjimas motociklais ir keturračiais miškuose? Man atrodo, kad šios transporto priemonės ne tik gali būti žalingos gamtai, bet ir kelia didelį triukšmą“, – piktinasi jis.

Aplinkos ministerijos atstovo teigimu, važinėjimas miško keliais transporto priemonėmis yra leidžiamas, nepriklausomai nuo to, ar ta transporto priemonė yra lengvasis automobilis, ar keturratis. Tačiau, anot jo, yra ir tam tikrų išimčių.

„Visai kas kita, kai piktybiškai keturračiais ar motociklais važinėjama ne miško keliais ir yra gadinama miško paklotė ar šlaitai. Tokiais atvejais reikėtų kreiptis į miškų pareigūnus arba policiją.

Be policijos pagalbos nei keturračio, nei motociklo sustabdyti dažniausiai nepavyksta. Tad pamačius tokį atvejį reikėtų elgtis pilietiškai ir paskambinti bendruoju pagalbos telefonu, tuomet informacija bus perduota atitinkamoms tarnyboms“, – aiškina specialistas.

N. Kupstaičio teigimu, dažnai keturračiai ir motociklai kelia didesnį triukšmą nei lengvieji automobiliai, tačiau jei transporto priemonė yra techniškai tvarkinga ir važinėja keliais, jokių taisyklių nepažeidžia.