DELFI skaitytojus kvietėme parašyti įdomią automobilinę istoriją, kurią turėtų išgirsti ne tik tavo draugai, bet ir visa Lietuva. Įdomiausias istorijas publikuojame DELFI Auto rubrikoje. Kuriam DELFI skaitytojui atiteks šis svajonių darbas paaiškės jau pirmadienį, rugsėjo 22 d.

Skaitytojų dėmesiui – dar vieno konkurso dalyvio istorija:

Sekant „didžiojo buliaus“ pėdomis

Tiems, kam teko nors trumpai pagyventi Italijoje, tikrai nėra svetimas prabangių lenktyninių automobilių variklio gausmas, prilygstantis puikiausiai muzikai melomano ausims. Mano istorija, kupina jaudulio ir džiaugsmo nutiko mažame šiaurės Italijos miestelyje – Brescia.

Vėsus ir drėgnas sausio mėnesio, penktadienio vakaras, nuo kalnų atslinkęs tirštas rūkas, it skara, apgaubęs visą miestą. Taip aš prisimenu tą vakarą, kai pirmą kartą pamačiau „didįjį bulių“.

Pažvelgęs pro bendrabučio langą jaučiu kaip nenustygstu vietoje. Paskubomis į kuprinę įsimetu seną, daug mačiusį fotoaparatą ir šoku ant dviračio. Šio vakaro tikslas užfiksuoti įdomių, naktinio miestelio nuotraukų. Neskubėdamas, besimėgaudamas ramia miesto atmosfera išsitraukiu fotoaparatą, kraipydamas galvą iš kurio kampo geriau užfiksuoti Italijos architektūros didybę.

Man nustatinėjant fotoaparato nustatymus ausys pagauna garsą, kuris sudrumsčia naktinę miesto ramybę. Žmonės, kurie domisi automobiliais, gali iš tolo atskirti kur važiuoja „Subaru“, o kur „Mercedes AMG“. Kiekvienos šalies automobiliai skleidžia skirtingus variklio garsus:

Amerikietiški didelio litražo- agresyviai burzgiantys, vokiški- žemi ir duslūs, japoniški - kaip galingos žoliapjovės su kartais pasigirstančiais galingais turbinų pokštelėjimais, na, o itališki...

Itališki automobiliai turi tokių garsų, kurie gali priversti jūsų sielą kraujuoti. Pamirštu Italijos architektūrą, galvą užplūsta minčių lavina: iš kokio aukščio fotografuoti, kokį laiko intervalą nustatyti, ar naudoti blykstę ir svarbiausia, kokio automobilio garsas čia galėtų būti. Girdžiu kaip jis palengva juda siauromis gatvelėmis išklotomis tamsiu akmeniniu grindiniu.

Pritupiu ir laukiu jo pasirodant. Palengva išnyrant iš tamsos pamatau tai, ko tikrai nesitikėjau, nors Italijoje jau esu 5 mėnesius, bet dar nebuvo progos jo pamatyti. Prieš mano akis - „Lamborghini Murcielago“, didysis itališkų sportinių automobilių bulius. Mano nuostabą nutraukia fotoaparato padarytos nuotraukos spragtelėjimas. Tai viena iš tų akimirkų, kai norisi geresnės ir greitesnės technikos, nes tamsoje niekaip nesufokusuoja priešais važiuojančio itališko superautomobilio, kurio visus keturis ratus suka 6.5 litro,V12 variklio, ugnimi besispjaudančio, 631 arklio galių turinčio įniršusio buliaus, kuris iki 100km/h greitį pasiekia per 3 sekundes.

„Lamborghini“ palengva nuvažiuoja ir palieka mane vieną. Tačiau to man neužteka aš noriu dar, noriu geresnio kadro, noriu ilgiau pasižiūrėti ir pasiklausyti šios mechaninės simfonijos.

Instinktyviai lekiu prie dviračio, bet tik pradėjus minti nukrenta grandinė. Na ir sekasi! Nepraėjus keletui akimirkų jau lekiu savo tikslo link. Kaire ranka laikau vairą, dešine – fotoaparatą. Tartėdamas siaura gatve lekiu ,,buliaus‘‘ link, tačiau jo skleidžiamas riaumojimas rimsta nakties rūke. Jaučiu kaip šaltis skverbiasi į kaulus, nuotaika tampa niūresnė. Akimirkai jaučiuosi vienas, kai ausies krašteliu pagaunu tą patį galingo variklio alsavimą. Per tuos 5 mėnesius sugebėjau gerai pažinti miestą, ypač centrinę miesto dalį, todėl puikiai žinau, kur mano persekiojamas ,,bulius‘‘ keliauja. Pasileidžiu vytis trumpindamas kelią per siauras, turistams painias gatveles. Greitai pasiveju jį ir seku iš paskos.

Šiomis persekiojimo akimirkomis ir gimė viena mano mėgstamiausių nuotraukų, nors jos tikrai negali pagirti dėl aukštos kokybės ar spalvų gausos, tačiau tai yra kadras, kuris sukelia malonius prisiminimus ir džiaugsmo kupinas emocijas, pamačius įamžintą „Lamborghini Murcielago“.
Lamborghini gaudymas

Ginas

„TopGear Apdovanojimų 2015“ komisija darbą pradės spalio 3 d. Vilniuje. Vėliau rinkimų karavanas pajudės Talino link, kur finišas numatytas spalio 9 dieną. Vienas DELFI skaitytojas bus visavertis komisijos narys, kuris keliaus kartu su žiuri nuo Vilniaus iki Talino. Organizatoriai pasirūpins nakvynėmis ir maitinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)