„Mes norime gaminti tokią salono medžiagą, kuri būtų geresnė nei bet kuri kita, iki šiol naudota. Ji turėtų būti maždaug tokia švelni, kaip kūdikio skruostas“, – tvirtina „Nissan“ spalvų dizainerė Brenda Parkin.

Jo teigimu, kompanijos tyrimai nustatė, kad žmonės, vertindami tai, ar malonu yra kažką liesti, pojūčius lygina su žmogaus odos lietimu. Todėl norėdami įtikti klientams, S. Parkin ir jos komanda bandys sukurti medžiagą, kurios lietimas galės prilygti jausmui, kurį patiriame glostydami kūdikį.

Galima teigti, kad ši žinia atspindi tendencijas, kad automobilių gamintojai nenuilsdami ieško būdų, kaip jų produktai galėtų išsiskirti iš kitų. Tačiau kad ir kas būtų daroma, įprastai išskirtinumas būna trumpalaikis – tol, kol kitos kompanijos nepritaiko to paties savo gaminiams.

Tą būtų galima iliustruoti „Piano Black“ vadinama lakuoto paviršiaus įspūdį kuriantį salono medžiagų padengimą. Dabar šią frazę galima pamatyti įvairių markių automobilių įrangos sąrašuose – nuo „Aston Martin“ iki „Kia“. Kas laukia toliau?

Britų markės „Bentley“ spalvų ir įrangos padalinio direktorius Peteris Cullumas-Kenyonas pabrėžė, kad jo atstovaujama markė stengiasi atsispirti, kaip jis pats vadina, „pokyčiams dėl pokyčių“, ir siekia naudoti tradiciškas, natūralias medžiagas. „Medis, metalas ir oda yra kasdienė mūsų „dieta“, kuri yra prabangi, išskirtinai universali ir išlieka moderni“, – sakė jis.

Vis tik jis pridūrė, kad naujosiose koncepcijoje, tokiose kaip ateities SUV visureigio vizijoje EXP 9F, „Bentley“ pabandė įkomponuoti naujus komponentus, pavyzdžiui bronzą ar šilką kojų kilimėliams.

Automobilių dizainą ir saloną kuriantys specialistai turi pasižymėti beribe fantazija, tačiau kai kurios jų mintys netelpa į jokius rėmus. Labiausiai šokiruojančia idėja galima pavadinti žmogaus odos pakaitalą kuriančios „Nissan“ kompanijos sumanymą. Paprašius atskleisti keisčiausią medžiagą, kurią buvo svarstoma panaudoti automobilio salone, B. Parkin atsakė: „Kumpis. Mes visuomet svarstome pačias keisčiausias idėjas. Svarbu užduoti tokius klausimus, pavyzdžiui, kodėl kumpis taip skiriasi nuo odos? Be to, viskas yra geriau su kumpiu, tiesa?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)