Technologiją sudaro tarpusavyje susietų automobilio ir šalmo prototipas, sukuriantis dvikryptį ryšį, dėl kurio „Volvo“ vairuotojams ir dviratininkams perduodamas įspėjimas apie galimą susidūrimą. Iki šiol joks kitas automobilių gamintojas nebandė spręsti šios problemos pasitelkęs technologiją „Connected Safety“.

Dviratininkų visame pasaulyje nemažėja, darbuotojams pradėjus važiuoti į darbą dviračiais jų skaičius intensyviai auga. Todėl padaugėjo rimtų su dviratininkais susijusių eismo įvykių. „Volvo Cars“ ir „POC“ manymu, tai yra nepriimtina, todėl bendromis jėgomis būtina rasti modernių sprendimų būdų. Pirmasis rimtas žingsnis pramonėje siekiant užtikrinti dviratininkų saugumą – „Volvo Cars“ sistema „City Safety“ – technologija, kuri aptinka prieš automobilį esantį dviratininką, įspėja vairuotoją ir automatiškai sustabdo automobilį, kad būtų išvengta susidūrimo. Tai padėjo atsirasti inovatyviai šalmo technologijai, kuri bus pristatyta 2015 m. parodoje „International CES“.

Naudojant dviratininkams skirtą populiarią išmaniojo telefono programėlę, pavyzdžiui, „Strava“, per „Volvo“ debesų sistemą bus galima perduoti dviratininko padėtį į automobilį ir atvirkščiai. Jei bus nustatytas neišvengiamas susidūrimas, abu eismo dalyviai bus įspėti ir galės imtis veiksmų, padėsiančių išvengti galimo eismo įvykio. „Volvo“ vairuotoją apie netoliese esantį dviratininką įspės ant priekinio stiklo informaciją atvaizduojanti sistema (angl. „Head-up Display“). Jis bus įspėtas net tada, jei dviratininko nebus matyti, pavyzdžiui, jis bus už posūkio ar už kitos transporto priemonės, arba bus per tamsu jį įžiūrėti. Dviratininką įspės šalme įmontuota įspėjamoji lemputė.

Ši inovatyvi koncepcija gimė bendradarbiaujant Švedijos įmonėms – „Volvo Cars“, „POC“, apsauginės įrangos sportininkams gamintojai, ir „Ericsson“, ryšių technologijų ir paslaugų teikėjai. Inovatyvi debesų kompiuterija pagrįsta saugumo koncepcija suteikia tobulėjimo galimybių ir galų gale padės visiškai išvengti eismo dalyvių žūties.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)