Federalinė prekybos komisija (FTC) sulaukė ne vieno reikalavimo imtis veiksmų prieš automobilių gamintoją. Besiskundžiantieji tvirtina, kad „Mercedes“ paprasčiausiai apgaudinėja žmones. Laiške, kurį gavo FTC vadovė Edith Ramirez, teigiama, kad E klasės modelis nė iš toli neprimena savarankiško automobilio, o reklama teigia priešingai.

Reklamoje kalbama apie naujas „Mercedes-Benz“ galimybes. Reklamoje „E klasės“ automobilio vairuotojas, važiuodamas naktį, trumpam iš rankų paleidžia vairą, o paskui pasinaudoja automobilyje įdiegta savarankiška parkavimo sistema. „Ar pasaulis tikrai pasirengęs savarankiškai važiuojančiam automobiliui? Autonomiškai mąstančiam automobiliui, galinčiam apsaugoti ir pasirūpinti tiek jame esančiais, tiek aplinkiniais. Norite to ar ne – ateitis jau čia“, – teigiama reklamoje.

Naujuosius E klasės „Mercedes-Benz“ automobilius galima įsigyti su įdiegta „Drive Pilot“ automatine sistema, kuri palengvina vairavimo procesą, padėdama išlaikyti reikiamą greitį ir reikiamą juostą.

Laišką pasirašė „Consumer Reports“ žurnalo redakcija, Automobilių saugos centro ir Amerikos vartotojų federacijos atstovai bei buvusi Nacionalinės saugos keliuose administracijos vadovė Joan Claybrook. Laiške teigiama, kad automobilio gamintojo teiginiai „vairuotojams gali įteigti apgaulingą saugumo jausmą, esą automobilis gali veikti savarankiškai“.

Reklamos pabaigoje smulkiu šriftu pirkėjai perspėjami, kad „automobilis negali važiuoti savarankiškai, tačiau jame yra įdiegti keli technologiniai automatinio valdymo sprendimai“. Nepaisant to, kaip teigia kritikai, automobilių gamintojas klientams teigia du skirtingus dalykus.

„E klasė“ neatitinka nei iš dalies, nei pilnai savarankiško automobilio apibrėžimo, tačiau reklamuojamas taip, kad žmonės tuo gali lengvai patikėti“, – tvirtiname ekspertų parengtame skunde.

Tuo metu „Mercedes-Benz“ atstovės teigimu, kompanija nieko nenorėjo suklaidinti, o automobilyje naudojamos technologijos yra aiškiai pažymėtos, kaip „vairuotojo pagalbinės sistemos“. Vis dėlto reklama buvo pašalinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)