Žinoma, visur spėti nerealu, o ir tiesa sakant, nelabai ir būtina. Štai šiandien iki pietų, kuomet rašau šį tekstą, teko aplankyti ne vieno gamintojo spaudos konferenciją, bet gamintojo išplatinti pranešimai yra kur kas greitesni. Tačiau ne viskas pranešimais matuojama.

Anksčiausiai, net 8.30 val. ryte savo pristatymą pradėjo BMW. Atskiroje salėje bavarai surengė tikrą šou, kurio metu buvo galima išvysti ir užuosti sudegusio benzino kvapą skleidžiančius senovinius BMW automobilius ir motociklus, ir naujausius kompanijos kūrinius – serijinius BMW i3 ir i8 elektromobilius.

Jei prieš 4 metus toje pačioje Frankfurto parodoje buvo vos keli elektromobiliai, o po dviejų metų nemažai žinomų gamintojų žadėjo artimiausiu metu pradėti tuo metu dar tik koncepcinių elektra varomų mašinų gamybą, šiųmetinėje parodoje galiu drąsiai patvirtinti – pažadas ištesėtas!

Parodoje BMW parodė ir naująjį BMW X5, taip pat koncepcinį, bet akivaizdu, kad labai netoli nuo gamybos pradžios esantį pirmąjį kompanijos vienatūrį automobilį „Active Tourer Outdoor“.

Vokiečiai iš „Mercedes-Benz“ neatsiliko nuo pagrindinių konkurentų iš BMW ir pradžiugino itin efektingu savo naujausių modelių pristatymu. „Mercedes“ taip pat pristatė B klasės „Electric Drive“ elektromobilį, kuriuo vienu įkrovimu galima nuvažiuoti iki 200 kilometrų, o iki 100 km/val. jis įsibėgėja per 7,9 sek. Taip pat pamatėme iš tinklo įkraunamą S klasės hibridą, kuriuo vien elektra galima nuvažiuoti iki 30 kilometrų, buvo pristatytas A klasės pagrindu sukonstruotas GLA kompaktinis SUV ir koncepcinis S klasės kupė automobilis.

Net du elektromobilius pristatė „Volkswagen“ koncernas. Tai elektra varomi „e-up!“ ir „e-Golf“. Mažyliu elektriniu „e-up“ galima nuvažiuoti 100 kilometrų, didesniuoju „e-Golf“ – iki 190 kilometrų vienu įkrovimu. Be to, buvo pristatytas ir „Volkswagen Golf Plus“ pakeitęs vienatūris „Sportsvan“.

Opel“ stende – legendinio „Monza“ automobilio koncepcinė versija, „Audi“ – „Sport quattro“ vizija ir dar daug kitų gamintojų koncepcinių ir serijinių automobilių, kuriuos galite pamatyti mūsų atnaujintoje galerijoje.