Kaip informuoja auto.newsru.com, taip pareiškė asociacijos vadovas Vladimiras Moženkovas Trečioje Rusijos automobilių pardavėjų konvencijoje. Jo teigimu, parengtame pasiūlyme numatyta, kad automobilis būtų paruošiamas pardavimui specialiuose pardavėjų centruose.

Pardavėjų asociacija atsižegnojo nuo skandalingo sumanymo

Teigiama, kad tai garantuos ne tik didesnį parduodamų naudotų automobilių saugumą, bet ir papildomas mokestines pajamas į biudžetą. Automobilių pardavėjų asociacija vertina naudotų automobilių rinkos Rusijoje apimtis 3 trln. rublių per metus.

VTB Capital“ analitikas Vladimiras Bespalovas pabrėžia, kad įgyvendinti minėtą iniciatyvą bus nelengva – situacija Rusijos automobilių rinkoje nėra džiuginanti, gyventojai nepasirengę priimti tokių sąlygų. Be visa kita, pasikeitus pardavimo taisyklėms, žymiai pabrangtų naudoti automobiliai. „Tie, kas nori patikrinti automobilį ar įsigyti jį pardavėjų centre, ir taip gali tai padaryti“, – cituoja ekspertą „Lenta.ru“.

Automobilininkų judėjimo „Sinije vederki“ koordinatorius Piotras Škumatovas pabrėžė, kad ši iniciatyva apskritai prieštarauja Rusijos įstatymams.

„Manau, tai absoliuti beprotystė, taip daryti negalima. Tai absoliučiai prieštarauja Civiliniam kodeksui. Tai mano nuosavybė, gali ją parduoti bet kokiam fiziniam ar juridiniam asmeniui Rusijoje. Kodėl mano teisė į nuosavybę ribojama tam, kad kažkokie pardavėjai gautų pelno ir išsukinėtų man rankas, nustatydami mano automobilio kainą“, – pareiškė P. Škumatovas.

Pavyzdžiu jis pateikė savo patirtį, parduodant nebrangų naudotą automobilį per automobilių saloną ir be salono.

„Tą patį automobilį pardavėjai įvertino 120 tūkst. rublių, nors įprastai jis parduodamas už 200 tūkst. rublių. T. y. tie vaikinai norėjo įsidėti į kišenę 80 tūkst. rublių, nieko nepadarę, nė piršto nepajudinę. Tokią schemą galiu pavadinti tik nusikalstamu pinigų iš automobilio savininko atėmimu. Tai išeina už sveiko proto ribų“, – teigė P. Škumatovas.

Jo nuomone, tokia iniciatyva panaši į režisierių Nikitos Michalkovo ir Andrejaus Končialovskio prašymą Vladimirui Putinui skirti jiems iš biudžeto milijardą rublių greitojo maisto tinklo kūrimui.

Pardavėjų asociacija greitai atsižegnojo – ne uždrausti, o apriboti

Rusijos automobilių pardavėjų asociacija paneigė pranešimą apie pasiūlymą Pramonės ir prekybos ministerijai uždrausti naudotų automobilių pardavimą iš rankų į rankas.

„Nėra tokios iniciatyvos“, – sakė asociacijos atstovė spaudai Tatjana Sotnikova.

„Yra iniciatyva padidinti naudotų automobilių pardavimą per pardavėjų centrus. Yra visiškai logiškas pardavėjų noras padidinti pardavimą per tinklus. Šiuo metu parduodama 6 proc., mes norime parduoti 20 – 30 proc., kaip Europoje. Valstybei tai bus naudinga, nes bus švari rinka, bus mokesčiai, bus darbo vietų, – aiškino atstovė spaudai. – Apie tai buvo kalbėta. Kaip apsukta ir teigiama, kad greitai bus galima pardavinėti automobilius tik po diagnostikos pardavėjų centruose, to nebuvo.“

Pats asociacijos vadovas V. Moženkovas vėliau irgi pakoregavo ankstesnį pranešimą.

„Kalbama apie siekį sukurti civilizuotą instrumentą valstybės lygiu, kuris įstatymo ir norminių aktų rėmuose leistų šį procesą įgyvendinti, kad būtų užtikrintas pardavėjo saugumas, pirkėjo saugumas, visų mokesčių sumokėjimas. Kad automobilis praeitų būtiną garantinį aptarnavimą, kad tam tikriems automobiliams išduotų garantijas, kad pardavėjai mokėtų mokesčius valstybei“, – aiškino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (378)