Parduoti pirmąjį milijoną degalais ir elektros baterijomis varomų automobilių japonams prireikė beveik dešimtmečio, o antrasis milijonas buvo parduotas per maždaug 2 metus ir 3 mėnesius. Tai parodo, kaip stipriai pastaruoju metu išaugo hibridinių modelių poreikis.

Žodžiai „Toyotos“ hibridinis modelis“ turbūt daugeliui asocijuojasi su „Prius“ automobiliu, tačiau šis gamintojas visame pasaulyje pirkėjams siūlo dar 12 mažiau žinomų degalais ir elektros baterijomis varomų modelių. Vis dėlto „Prius“ sudaro didžiąją hibridinių automobilių pardavimų dalį – iš viso jų parduota 1,4 mln.

Artėjančioje Frankfurto (Vokietija) automobilių parodoje „Toyota“ pristatys „Auris“ modelio hibridinę versiją, o kitais metais degalų-elektros baterijų variklį planuoja pritaikyti ir RAV4 visureigiui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją