„Jei valstybinės išmokos buvo skirtos „švariems“ automobiliams įsigyti, šios lėšos turės būti sugrąžintos“, - rugsėjo 30 d. po ministrų kabineto posėdžio sakė S. Royal.

Kaip praneša europe.autonews.com, Prancūzija sprendimą atgauti pinigus priėmė po to, kai Ispanijos pramonės ministerija rugsėjo 29 d. pranešė, kad „Volkswagen“ sutiko grąžinti automobilių su programine įranga, kuria buvo manipuliuojama, įsigijimui valstybės skirtas subsidijas, siekusias 1000 eurų vienam automobiliui.

„Volkswagen“ savo ruožtu praneša Prancūzijoje pardavusi 946 tūkst. 64 automobilius. Prancūzijos vyriausybės atstovas Stephane'as Le Follis patikino neturintis tikslių skaičių, kiek automobilių iš bendro parduotų transporto priemonių skaičiaus buvo „švarūs“, už kuriuos buvo gautos 1000 eurų už vieną įsigytą automobilį siekiančios valstybinės išmokos.

S. Royal informavo, kad Prancūzijoje jau nuo ketvirtadienio atsitiktine tvarka bus tikrinami „Volkswagen“ automobiliai.

VW siekia gerinti savo finansinę padėtį, kad padengtų po skandalo susidariusias išlaidas

Tuo metu „Volkswagen“ nurodo ieškantis būdų sumažinti savo išlaidas ir padidinti finansinius srautus. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Bendrovei gali tekti papildomai parduoti savo akcijų, jeigu po skandalo susidariusios išlaidos sukeltų grėsmę įmonės skolinimosi reitingui.

Vokietijos gamintojos valdybos nariai aptaria būdus sustiprinti savo finansinę situaciją, tačiau kol kas apie aktyvų ar prekių ženklų pardavimą nekalbama.

Vienas iš anonimiškai pasisakiusių agentūros pašnekovų nurodė, kad greičiausiai bus imtasi papildomos akcijų emisijos, jeigu skandalo sukauptų nuostolių lygis perkops „kritišką lygį“.

Oficialiai tokią informaciją „Volkswagen“ komentuoti atsisakė.

Bendrovė prisipažino, jog 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje turi įrangą, kuri gali klastoti taršos testų rezultatus. Tyrimas pradėtas Europoje, Jungtinėse Valstijose ir Azijoje.

Kilęs skandalas tapo didžiausiu „Volkswagen“ sukrėtimu per visą 78 metų įmonės istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)