GM gamina „Vauxhall Astra“ ir „Opel Astra“ modelio automobilius Elsmyr Porte. Didelė tikimybė, kad ji perkeltų gamyklą į Vokietiją ar į Lenkiją, rašoma „LMC Automotive“ pranešime, informuoja „Autonews“.

Taip kompanija apsisaugotų, jei po „Brexit“ ES įvestų importo tarifus JK eksportui. Jei gamyklą uždarytų, tai veikiausiai įvyktų 2021 m., kai atvyktų pamaina neseniai pradėtiems gaminti „Astra“ automobiliams, rašoma pranešime.

„Vauxhall“ gamina ne tik „Astra“ modelius Elsmyr Porte, bet ir „Vivaro“ furgonus Liutone. GM jau dabar gamina „Astra“ automobilius ne tik JK, bet ir Glivicėje, Lenkijoje.

Elsmyr Porto gamyklai didžiausia rizika būti uždarytai, nes čia – mažiausia gamybos apimtis, tik apie 25 proc., mano ekonomistas Garelis Rhysas. GM gamina automobilius šioje gamykloje nuo 1964 m.

„Vauxhall“ atstovas spaudai teigė, kad kol kas gamyba vyks, kaip ir anksčiau, kol JK susitars su ES dėl tolimesnių santykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)