Naujasis modelis pakeis nuo 2007 m. gamintą pirmtaką. Šiuo metu „Fabia“ yra antras pagal populiarumą čekų automobilis po „Octavia“.

Škoda Auto“ dizaino padalinio vadovo Jozefas Kabaňo teigimu, naujoji „Fabia“, lyginant su ankstesniu modeliu, atrodo gerokai išraiškingesnė, dinamiškesnė ir net sportiškesnė.

„Konkrečios markės pirkėjų lūkesčius dažniausiai formuoja laikas. Pastaraisiais metais „Škoda“ pelnė gamintojo, kuris gamina ypač funkcionalius ir erdvius automobilius, reputaciją. Tačiau iš pirkėjų reakcijos jaučiame, kad būtent dabar atėjo laikas, kai reikia mūsų automobilių funkcionalumą papildyti išraiškingesniu, emocingesniu dizainu. Galima sakyti, kad šiuo sprendimu mes grįžtame prie savo šaknų, nes „Škoda“ praeityje yra gaminusi modelius, kurie buvo orientuoti į dizainą ir emociją. Pavyzdžiui, XX a. trečiojo dešimtmečio legendinis „Škoda Popular Monte Carlo“. Šiandien mes vėl norime tai atgaivinti“, – sakė J. Kabaňas, paklaustas, kodėl buvo nuspręsta suteikti šiam modeliui daugiau emociškumo.

Automobilis bus 9 centimetrais platesnis ir 3 centimetrais žemesnis, nei dabartinis modelis. Jam taip pat bus siūloma ir didesnio skersmens ratlankių pasiūla. Todėl naujasis modelis vizualiai atrodys gerokai sportiškiau. Naujoji „Škoda Fabia“ turės ir visiškai naują interjerą su gausybe individualizavimo galimybių, pirkėjai galės rinktis net iš 15 kėbulo spalvų, taip pat bus siūloma specialūs spalvų deriniai, kurie leis klientui pasirinkti atskirai stogo, ratlankių bei išorės veidrodėlių spalvą.

„Lyginant su prieš tai buvusiu modeliu, naujoji „Fabia“ yra pastebimai žemesnė ir platesnė, todėl atrodo, jog ji tvirčiau stovi ant kelio. Kėbulas taip pat įgavo daugiau aštresnių briaunų, tiesesnių linijų bei lygesnių paviršių“, – teigė „Škoda Auto“ dizaino vadovas.

Daugiau informacijos apie naująją „Fabia“ paaiškės artėjant Paryžiaus automobilių parodai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)