Kembridžo universiteto mokslininkai sugebėjo sukurti baterijos prototipą, kuris peržengė daugelį barjerų. Mokslui ir anksčiau buvo žinomos tokio tipo baterijos, bet jų gamybą stabdė technologiniai barjerai: galia, kaina ir dydis.

Britų mokslininkams pavyko pasiekti proveržį. Jie sako, kad naujo tipo baterijos tokio paties dydžio korpuse gali sukaupti iki dešimties kartų daugiau energijos. Tai leistų elektromobiliams ne tik prilygti, bet ir gerokai pralenkti tradicinius automobilius nuvažiuojamo atstumo tarp akumuliatorių krovimo prasme.

Be to, mokslininkai tikina, kad naujos baterijos galėtų kainuoti penkis kartus mažiau ir užimtų penkis kartus mažiau vietos.

Tačiau yra ir trūkumų. Kol kas didžiausias tokios baterijos trūkumas – ji pernelyg ilgai kraunasi. Anot Britanijos mokslininkų, prireiks dar maždaug dešimties metų, kol naujos kartos baterijos galės būti naudojamos masiškai.

Antra vertus, naujoji baterija yra ypač efektyvi. Ją galima pakrauti ar iškrauti iki 2000 kartų, o jos efektyvumas siekia net 93 procentus.

„Piko minutės“ transliuojamos pirmadieniais ir trečiadieniais 7.45 val.