Neseniai skelbta, kad kol kas vieninteliu ir pagrindiniu pretendentu įsigyti „Volvo“ yra Kinijos bendrovė „Geely Automotive“, tačiau „Financial Times“ rašo, kad Švedijos automobilių gamintoją gali nusipirkti ir JAV privačių grupių finansuojamas konsorciumas.

Dienraščio žiniomis, šiam konsorciumui vadovauja buvęs „Ford“ direktorius Michaelas Dingmanas ir buvęs „Ford“ bei „Chrysler“ vadovas Shamelas Rushwinas.

„Financial Times“ skelbia, kad amerikiečiai už „Volvo“ pasiūlė mažiau negu kinai, tačiau abu pretendentai planuoja į šią bendrovę investuoti daugiau nei 3 mlrd. JAV dolerių (7,11 mlrd. Lt).

Įvairių žiniasklaidos priemonių žiniomis, „Geely Automotive“ praėjusį mėnesį pasiūlyta suma už „Volvo“ bendrovę siekia maždaug 2,5 mlrd. JAV dolerių (5,9 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją