Po to, kai 2006 m. buvo patvirtinta, kad už įvažiavimą į Stokholmą bus renkami mokesčiai, nuo šios prievolės buvo atleisti ekologiški automobiliai, taip buvo skatinamas jų pardavimas. Tačiau nuo šiol jie neteko šių privilegijų.

Švedijos transporto agentūros duomenimis, tvarkos pakeitimas turės įtakos 44 tūkst. automobilių savininkų.

Automobilių mokestis Stokholme priklauso nuo to, kada įvažiuojama į miestą ir kada išvažiuojama. Brangiausiai gali tekti mokėti ryte – 20 kronų už valandą.

Švedijos parlamentas dar pernai lapkritį nusprendė, kad ekologiškų automobilių pardavimai bus skatinami subsidijomis elektromobiliams. Vis dėlto ši priemonė nėra populiari – nuo šių metų sausio 1 d. tik 96 pirkėjai užpildė prašymus gauti paramą elektromobilių pirkimui. 200 mln. kronų šiai programai skyrusi šalies vyriausybė anksčiau planavo, kad subsidijos padės švedams iki 2014 m. įsigyti 5 tūkst. elektromobilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)