Nors šiemetinės 1000 km lenktynės jubiliejinės, jau 15-osios jų istorijoje, tačiau LNK žvaigždžių dragas jose vietos rado tik šeštą kartą. Įvairiais metais drago trasose pergales yra šventę Karina Krysko, Daiva Tamošiūnaitė, Tomas Ališauskas, Rolandas Vilkončius ir Kristina Navickaitė-Tina.

Tad vienu pagrindinių favoritu šiemet pagrįstai laikytas Rolandas, kuriam tokios varžybos buvo jau antrosios, o likusiems jo kolegoms - LNK žinių vedėjai Agnei Zacharevičienei, būsimai Zvonkų porai – Katažinai ir Deivydui, TV laidų vedėjai Gintarei Gurevičiūtei ir prieš startą Ievą Stasiulevičiūtę pakeitusiam Viktorui Jakovlevui bei būsimo LNK superšou „Norim dar“ vedėjams Jonui Nainiui ir Rolandui Mackevičiui tai buvo pirmasis šūvis.

Visi jie varžėsi „Mini Cooper S Countryman“ ir „Mini Cooper S Paceman“ automobiliais, kurių ratus suka po 184 AG pajėgumą išvystantys jėgos agregatai.

Kaip ir buvo tikėtasi, svariausių argumentų trumpojoje atkarpoje turėjo R. Vilkončius, „drago“ trasą įveikęs greičiausiai – per 8,12 sek. ir paveržęs jau antrąją taurę.

Yra karalius – reikia ir karalienės. Jos karūna galėtų pasipuošti G. Gurevičiūtė, pralaimėjusi tik Rolandui ir pasiekusi antrą laiką – 8, 69 sek.

Trečiąją vietą užėmė K. Nemycko (9,10 sek.), o ketvirtąją, kaip ir dera, būsimąją žmoną į priekį praleidęs D. Zvonkus (9,19 sek.). Penktas liko J. Nainys (9,88 sek.).

Prieš tai vykusią dar vieną labai įdomią atrakciją, neatskiriama šių lenktynių dalimi tapusį komandų mechanikų 1000 metrų bėgimą dideliam kolegų džiaugsmui laimėjo Dainiaus Aleknos vadovaujamos „Techninio projekto“ ekipos mechanikas Danas Vaškevičius.

Jis pranoko iškart du „Liqul Moly Racing Team Lithuania“ atstovus Igną Gelžinį ir Šarūną Liką, užėmusius antrąjį ir trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją