„Mes to taip lengvai nepaliksime. Tai – paskutinė mūsų išeitis“, – reporteriams Detroite sakė UAW vicepirmininkas Terry'is Dittesas.

Pirmadienio vidurnaktį vietos laiku (7 val. Lietuvos laiku) prasidėjęs streikas yra pirmas tokio masto streikas GM bendrovėje nuo 2007-ųjų. Tuo metu dviejų dienų streikas bendrovei atsiėjo 300 mln. dolerių.

UAW keturių metų sutartis su GM nustojo galioti šį savaitgalį, abi pusės derėjosi dėl įvairių klausimų, įskaitant atlyginimus, sveikatos apsaugą, dalijimąsi pelnu ir darbo saugą.

Profsąjunga taip pat reikalauja, kad GM neuždarytų gamyklų Ohajuje ir Mičigane. Bendrovės teigimu, uždaryti gamyklas būtina, nes esą pasikeitė padėtis rinkoje.

„Mes kovojame dėl teisingų atlyginimų, dėl prieinamos, kokybiškos sveikatos apsaugos. Mes kovojame dėl mums priklausančios pelno dalies“, – sakė T. Dittesas.

Savo ruožtu GM tvirtina, kad įmonės darbuotojams mokami atlyginimai ir priedai yra vieni didžiausių automobilių pramonėje. GM tikina derybose pasiūliusi daugiau nei 7 mlrd. dolerių investicijas, daugiau darbo vietų ir didesnius atlyginimus. „Derėjomės nuoširdžiai, žinodami padėties rimtumą“, – sakoma GM pranešime.

Kol kas nežinoma, ar profsąjunga ir GM ketina tęsti derybas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)