Christine Bolden nualpo kovo 1 dieną Detroite (Mičigano valstija) vaikštinėdama su savo draugu ir trimečiu sūnumi. Po penkių dienų medikai konstatavo jos smegenų mirtį. 26 metų moters mirties data nurodoma kovo 6 diena.

Vis dėlto buvo nuspręsta gelbėti negimusius kūdikius, todėl beveik mėnesį buvo palaikomos Ch. Bolden gyvybinės funkcijos. Balandžio 5 dieną 25 nėštumo savaitę moteriai gimė du sūnūs – Nicholasas ir Alexanderis. Vardus mažyliams mama buvo išrinkusi pati. Dar ji augino vienuolikmetį sūnų.

Iškart po dvynių gimimo motinos organizmo gyvybines funkcijas palaikanti aparatūra buvo išjungta.

Ch. Bolden teta Danyell Bolden tvirtina, kad sužinojusi apie Christine būklę, šeima visą laiką meldėsi, kad išgyventų dvyniai.

„Mes lietėme jos pilvą ir kalbinome kūdikius, - pasakojo teta. - Tai buvo nenusakoma emocijų maišatis. Žinojome, kad kai gims kūdikiai, jai viskas baigsis. Buvo sunku suvokti, kad mažyliai gims, o ji po to negrįš namo. Dievas galėjo pasiimti ją ir berniukus. Bet jis berniukus paliko. Tai tikras stebuklas“.

Kadangi dvyniai gimė neišnešioti, jie laikomi inkubatoriuje. Jie nesveria net 900 gramų. Didelės rizikos nėštumų specialistas iš Mičigano universitetinės ligoninės daktaras Cosmasas Vandevenas tvirtina, kad Ch.Bolden atvejis yra „labai išskirtinis“.

„Beveik visi tėvai dėl savo vaiko atiduotų gyvybę. Vis dėlto reikėjo padaryti tikrai nepriklausomas išvadas – ar mes tikrai nedarome žalos mamai?“, - samprotauja C. Vandevenas.

Specialistas tvirtina, kad išgyvena 70 procentų 25 nėštumo savaitę gimusių kūdikių, tačiau išlieka didelė tikimybė, kad jie turės ilgalaikių sveikatos problemų.

„Žinoma, mes viliamės, kad jiems pavyks, tačiau šiuo metu jie pernelyg maži, kad galėtume patikimai prognozuoti“, - pridūrė daktaras.

Tai ne pirmas atvejis, kai kūdikis gimsta moteriai, kurios gyvybinės funkcijos yra palaikomos aparatūra. 2007 metais 34 metų mokytoja Stacy Rojas iš Dalaso pagimdė sveiką mergaitę, nors dėl smegenų aneurizmo ji buvo komos būsenoje. Gyvybines funkcijas palaikanti aparatūra buvo išjungta po gimdymo praėjus dviem dienoms. Iš viso moters gyvybė buvo palaikoma mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)